Haberler

Hz. İsa'nın Doğduğuna İnanılan Beytüllahim'de Noel Ayini Düzenlendi

Noel bayramı için Hazreti İsa’nın doğduğu yer olarak kabul edilen Beytüllahim’de bir araya gelen Hristiyanlar, Yeniden Doğuş Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı.

Noel bayramı için Hazreti İsa'nın doğduğu yer olarak kabul edilen Beytüllahim'de bir araya gelen Hristiyanlar, Yeniden Doğuş Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı. Ayinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da yer aldı.

Hristiyan inanışına göre Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde kutlandı. Dünyanın dört bir yanından bölgeye gelen Hristiyanlar Hz. İsa'nın doğduğu kent olarak kabul edilen Beytüllahim'de Yeniden Doğuş Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da katıldığı ayin Kudüs'ün Latin Patriği Fouad Twal tarafından yönetildi. Latin Patrik Fouad Twal, ayin sırasında yaptığı konuşmada Yahudi, Müslüman ve Hristiyanlara karşılıklı sevgi çerçevesinde eşit olarak birlikte yaşama mesajı verdi. Patrik Twal, 2015 yılının bu zor yıldan daha iyi olmasını umduğunu dile getirerek, "Umarım yeni yılda herhangi bir ayrım yaşanmaz ve barış köprüleri kurulur" dedi. Barışın adaletten geldiğini de kaydeden Twal, "İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sonucu evlerinden ayrılmak zorunda kalan 19 bin 600 Gazze sakinini unutmayalım. Suriye ve Irak'ta iç savaşla ve IŞİD'le başa çıkmak için mücadele eden insanları unutmayalım" dedi. - BEYTÜLLAHİM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mahmud Abbas Beytüllahim Filistin Doğuş Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title