Haberler

Hyundai Sürücüsünü Anlayan Araba Tanıttı!

Türkiye üzerinde fiyat ile el yakmayan bir marka olarak bilinen Hyundai son zamanlarda otomobil alanında yapmış olduğu çalışmalar ile engin adımlarla yükselmeye devam ediyor.

Türkiye üzerinde fiyat ile el yakmayan bir marka olarak bilinen Hyundai son zamanlarda otomobil alanında yapmış olduğu çalışmalar ile engin adımlarla yükselmeye devam ediyor. Otomobil haberleri kategorimizde artık teknoloji ile iç içe olan haberleri firmalar sayesinde daha sık görmeye başladık. CES 2017 fuarında Hyundai sürücüsünün ruh halini anlayan araba konseptini tanıttı.

Hyundai sürücüsünü anlayan araba olarak tanıtmış olduğu yeni konsept kokpiti ile, sürücü arabaya bindiği andan itibaren tamamen sürücünün ruh halini analiz edip sağlık durumuna göre arabanın davranmasını sağlıyor. Bu sayede hem çok ileri bir konfor hemde aynı zamanda ileri bir sürüş güvenliği sağlamış oluyor.

Araç kullanıcısı içerisindeyken yaşamış olduğu stresli durumu ya da sağlık durumunu üzerinde bulunan 100'den fazla sensör yardımı ile tespit edip yapay zeka ürünü olan beyninde analiz ettikten sonra arabanın içerisindeki sürücünün gerginlik durumuna göre aracın içerisindeki koltukları dik ya da daha yatay hale getirebiliyor ya da sürücüsü rahatlasın diye aracın içerisine lavanta veya okaliptüs aromalı rahatlatıcı koku salınımı yapabiliyor.

Konsept olarak tasarlanan araçlar genellikle sadece tasarlandıkları ile kalıyor ve piyasaya sunulamıyor. Neden bilinmez ama firmalar bu kadar güzel tasarlamış oldukları araçları bundan 10 15 yıl sonrasına kadar saklayıp o dönem tüm firmalar aynı özelliklerde araba üretmeye başladığında ancak satışa sunuyor.

Kaynak: Technosfer / Teknoloji

Türkiye Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title