Haberler

Hyperloop One Dünyanın En Hızlı Trenini Tanıttı

Güncelleme:

Yüksek hızlı tren teknolojisi için Hindistan'dan destek alan ABD'li şirket Hyperloop One, ülkenin dört bir yanını kısa sürede dolaşabilecek trenin taslaklarını tüm dünyaya anlattı.

Hyperloop One şirketi, salı günü Hintli devlet yetkilileri ile bir araya gelerek, Hindistan'da yapılması planlanan tren hattının rotası hakkında konuştu. Şirket, ülkenin bir ucundan diğerine sadece 80 dakikada ulaşılabileceğini proje taslakları üzerinden anlattı. Mumbai ve Delhi arasındaki mesafenin hızlı tren ile, uçaklardan daha hızlı kat edileceği belirtildi.

90 ÜLKEDEN 2 BİN 600 MÜHENDİS KATILDI

Hyperloop One'ın Hindistan için geliştirdiği özel projesi 'Vision For India'nın tanıtımı yapıldı. Hindistan gibi yüksek nüfuslu bir ülkede, ulaşım alanında devrim yaratması planlanan hızlı tren projenin detayları anlatıldı. Duyurulduğu günden itibaren dünya çapında test çalışmaları yapılan Hyperloop'un en büyük destekçisi Hindistan oldu. 'Hyperloop One Global Challange' adında düzenlenen yarışmada 90 ülkeden 2 bin 600 mühendis arasında eleme yapan Hyperloop One şirketi, yarı finale kalan 5 Hint şirketin isimleri belirtildi.

EN HIZLI TRENDEN 3 KAT DAHA HIZLI

Yüksek hızlı tren projesi Hyperloop'un en büyük uygulayıcı şirketi Hyperloop One, yeni sistemin, dünyadaki en hızlı trenden bile 3 kat daha hızlı olacağını söylüyor. Ayrıca karbon salınımı yapmayacak sistemin çevre dostu olacağı ve günümüzdeki tren teknolojisinden çok daha ucuz olacağı ifade ediliyor. Hindistan'da ülkenin her yerine ulaşması planlanan tren hattı ile, Mumbai ve Yeni Delhi arası mesafenin 80 dakikaya düşürülmesi bekleniyor.


İLK TEST 2017'DEN YAPILACAK

Hindistan devlet yetkilisi Amitabh Kant, "Hindistan hükümeti Hyperloop One ile çalışmaktan memnuniyet duyacaktır. Kentselleşmeyi ve ulaşımı dönüştürmek zorundayız, ve bunu ancak sıra dışı teknolojiler ile başarabiliriz. Hyperloop One onlardan birisi" ifadelerini kullandı.

Proje aşamasında Hyperloop projesinin ilk testleri, ABD'nin Nevada eyalatinde 2017 yılında yapılacak. Dünyadan çok sayıda bilim insanı bu testte yer alacak.

Kaynak: Haberler.com

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Hindistan Mumbai Delhi Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title