Haberler

Huzurlu Sesler" Yarışması

İstanbul'un farklı huzurevlerinde kalan 18 yaşlı, "Huzurlu Sesler" yarışmasında sahne aldı.

İstanbul'un farklı huzurevlerinde kalan 18 yaşlı, "Huzurlu Sesler" yarışmasında sahne aldı.

Kağıthane Belediyesi ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nce "Yaşlılara Saygı Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Huzurlu Sesler" yarışması, Gültepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Önal İnaltekin, yaptığı konuşmada, huzurevi sakinlerine "yaşlı" denilmesini doğru bulmadığını ve hepsinin birer yaşayan kütüphane olduğunu söyledi.

Ses yarışmasına katılanların bir yeteneklerini görme fırsatı bulduklarını belirten İnaltekin, "Huzurevlerini ziyaret ederseniz bu insanların hayatlarının, yaşadıkları her anın birer roman olduğunu görürsünüz. Tek isteğimiz; onları yalnız bırakmayın, gelin ziyaret edin. Onlar ansiklopedilere sığmayan bilgilere sahip" dedi.

Jüri üyeliğini sanatçılar Huri Sapan, Zekeriya Ünlü, Hülya Bozkaya, Melih Selçuk, Yağmur Tanrısevsin ve Uğur Küçükkaplan'ın yaptığı yarışmada, renkli görüntüler ortaya çıktı. Katılımcılar, huzurevi sakinlerinin şarkılarına eşlik ederken, hareketli şarkılarda hem yarışmcılar hem davetliler oynadı. Sapan, Ünlü ve Bozkaya'nın söylediği şarkılar da alkış aldı.

Bazı huzurevi sakinlerinin görevlilerin yardımlarıyla tekerlekli sandalye ile sahneye çıktığı yarışmada, bazı yaşlılar ise şarkıları unutmamak için ellerindeki kağıtlara baktı.

Jüri üyesi Sapan, çocukluk arkadaşı ve sanat hayatında birlikte sahneye çıktığı Enver Danış'ın da yarışmacılar arasında olduğunu görünce duygulandı.

Sahnede bir süre Danış'ın boynuna sarılan Sapan, "Zaman bizden neleri alıp götürüyor. Sanatçıların hayatları televizyonlarda toz pembe gibi görünüyor ama bizim hayatımız da acı gerçeklerle dolu" diye konuştu.

Aysel Karagül'ün birinci, Neriman Nesrin Erkaya'nın ikinci, Sedat Sanatkar'ın üçüncü olduğu yarışmada dereceye girenlere altın ve plaket verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kağıthane İstanbul Gültepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title