Haberler

Huzurevi Yapılsın' Diye Bağışladığı Arsaya 3 Yıldır Çivi Çakılmıyor

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde simit satarak kazandığı parayla alıp Kaymakamlığa huzurevi yapılması için bağışladığı arsanın kaderine terk edildiğini gören 90 yaşındaki Kemal Kayalıoğlu, "Bağışladığım arsanın kaderine terk edildiğini görünce sanki dünya başıma yıkıldı" dedi.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde simit satarak kazandığı parayla alıp Kaymakamlığa huzurevi yapılması için bağışladığı arsanın kaderine terk edildiğini gören 90 yaşındaki Kemal Kayalıoğlu, "Bağışladığım arsanın kaderine terk edildiğini görünce sanki dünya başıma yıkıldı" dedi.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası emekli Kemal Kayalıoğlu tarafından huzurevi yapılması şartı ile bağışlanan ve 3 yıl önce dönemin İlçe Kaymakamı Ozan Balcı tarafından temeli atılan inşaat, kaderine terk edildi. Hıdırlık Mahallesi'ndeki 9 dönüm alandaki inşaatın halini gördükten sonra büyük üzüntü yaşadığını belirten Kemal Kalayıoğlu, "Büyük umutlarla Vezirköprü'ye bir şey katmanın heyecanıyla bu işe koyulmuştum. Vezirköprü'nün huzurevine ihtiyacı vardı. Sokaklarda, cami köşelerinde uygun olmayan şartlarda, evlerinde tek başına yaşamaya çalışan bakıma muhtaç birçok yaşlının olduğunu biliyoruz. Bu sorunun çözümü için zamanında simit satarak aldığım bu tarlayı bu hayırlı iş için bağışladım. Şimdi görüyorum ki atılan temel çürümeye terk edilmiş durumda. Bağışladığım arsanın kaderine terk edildiğini görünce sanki dünya başıma yıkıldı. Yetkililere sesleniyorum. Bu inşaatın yapımına devletin mi gücü yetmiyor, yoksa huzurevine mi ihtiyaç yok? Bir açıklama yapsınlar. Bu işi yapamayacaklarsa da arsamı iade etsinler. Ben gerekirse okul, ihtiyaç varsa bir doğum hastanesi yaptırayım" dedi.

Ne kendisinin, ne de çocuklarının maddi olarak bu arsaya ihtiyaçları olmadığını vurgulayan Kemal Kayalıoğlu, 'Memleketimizde kazandığımızı memleketimizin hayrına değerlendirelim dedik. Bu teşebbüsümüzü yarım bırakan başta bakanlarımız, vekillerimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, siyasiler bu konuya neden hassasiyet göstermiyorlar anlamış değilim. Benim ulaşabildiğim birçok yetkili de bu yatırımla ilgilenmedi. İlerlemiş yaşıma rağmen gerekirse Ankara yollarına düşüp bu konuyu her yere taşıyacağım" diye konuştu.

Huzurevi temeli ile ilgili açıklama yapan Vezirköprü Kaymakamı Mahmut KAŞIKÇI, "Nisan ayında Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına teklifte bulunularak yatırım programına alınmasını istedik. 1 Kasım'da seçim olacağı için muhtemel seçimden sonra yeni hükümet kurulduğunda işin takipçisi olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayalıoğlu Samsun Balcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title