Haberler

Huzurevi Sakinlerinin Buruk Bayramı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHEÇEK) bağlı Kahramanmaraş Huzurevi'nde kalan yaşlılar, evlerinden ve sevdiklerinden uzakta buruk bir bayram geçirdi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHEÇEK) bağlı Kahramanmaraş Huzurevi'nde kalan yaşlılar, evlerinden ve sevdiklerinden uzakta buruk bir bayram geçirdi.

Bayramda en güzel elbiselerini giyerek hazırlanan huzurevi sakinleri, kendilerini ziyaret edecek yakınlarının yolunu gözlemeye başladı. Kendi aralarında bayramlaştıktan sonra ziyaretçilerini beklemeye başlayan kimi yaşlılar, gelenleri olmayınca geçmiş bayramın hatıralarıyla teselli olmaya çalıştı.

Tüm ihtiyaçları giderilen huzurevi sakinleri, bayram boyunca kendilerini unutmayan kamu görevlilerini ziyaretleriyle mutlu oluyor. Bazı yaşlılar ise bayram gününde telefon açarak bayramlarını kutlayan yakınlarıyla uzun uzun sohbet etme fırsatı buldu.

Huzurevi sakinlerinden emekli öğretmen Emel Tanrıver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 34 yıl önce eşini kaybettiğini belirterek, "İki evladımı rahatsız etmemek için huzurevine yerleştim. Burası dışardan acizlerin, kimsesizlerin yeri gibi görünse de huzurevinde her şey çok güzel. Sorunlarımızla ilgileniyorlar. Ama aile ortamı tabi ki bambaşka" diye konuştu.

Yakınları kendisini ziyaret etmediği için üzüntülerini dile getiren Hatice Tüzin ise geçmişte yaşadığı bayram hatıralarıyla teselli olmaya çalıştığını ifade etti.

Hatice Morel ise bayramda kendisini ziyarete gelen yakınlarıyla çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bu arada ailesiyle huzurevini ziyarete gelen ve yaşlıların elini öperek şeker toplayan minik Yasemin, huzurevinin neşe kaynağı oldu.

Muhabir: İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: İsmail Fidan - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title