Haberler

Huzurevi Sakinlerine Videolu Sürpriz

ONUR ORHAN - Kocaeli'de bir gıda firması, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla gençlerin sevgilerini dile getirdiği mesajlarını videoyla huzurevi sakinlerine iletti.

Kentte faaliyetlerini sürdüren bir firma, huzurevinde yaşamını sürdürenlerin bir gün de olsa hatırlanmalarını sağlamak için hazırladığı videoda, gençlerden duygularını pasta kutularına yazmasını istedi.

Huzurevi sakinlerine, "Değerli büyüklerim, sevgili amcacım, sevgili teyzecim" diye seslenen gençler, "Sizleri unutmadık, bugünün gençleri olarak, dünün gençleri yani sizlere Sevgililer Günü'nde bu kutular içerisinde sevgimizi gönderiyoruz. Bizim sevgilerimiz, sizi hep yaşatsın inşallah. Bizim için çok değerlisiniz, sizleri çok seviyoruz. Kendinize çok çok iyi bakın" ifadesini kullandı.

Aldıkları kutuların içerisine ürettikleri kalpli pastalardan koyan firma, Kocaeli Huzurevi'nde kalan yaşlılara ulaşarak pasta kutularını teslim etti. Gelen mesajlardan duygulanan huzurevi sakinleri, gençlere teşekkür etti.

Kendi zamanlarında yaşadıklarından bahseden yaşlılar, bugünün gençlerine tavsiyelerde bulundu. Bu paylaşımları da videoya kaydeden firma, bunun gençlere aktarılmasını sağlayacak.

"Çok iyi sonuç aldık"

Firma sahibi Çetin Vuraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sevgililer Günü'nde klasik değil, sıra dışı bir şey yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Proje kapsamında bugünün gençlerinden dünün gençlerine mesajlar aldıklarını vurgulayan Vuraloğlu, bu mesajları da huzurevine gidip aktardıklarını dile getirdi.

Vuraloğlu, çocuklarından, sevdiklerinden uzaklaşan, dışlanan veya eşiyle birlikte aynı ortamda yaşayan huzurevi sakinlerinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugünün gençlerinin gidişatını nasıl görüyorsunuz? Bugünün gençleri size nasıl bakıyor? Siz, bugünün gençlerini gördüğünüzde kendi gençliğinizi görebiliyor musunuz? düşüncesiyle aklımızda bir ışık oluştu. Bu doğrultuda yola çıktık. Çok da iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyoruz. Şu anda sosyal medyada 200 bine yakın görüntülenme oldu. Bununla birlikte yapmış olduğumuz çalışmanın Türkiye'de takdir gördüğünü düşünüyoruz."

"Bazı gençlerimiz ağladı"

Projeyi sunduklarında ağlayan gençlerin olduğunu belirten Vuraloğlu, "Bu projenin aynısını gidip dünün gençlerine aktardığımızda, dünün gençlerinde aynı duygunun iki katını yaşadık. Bütün ekip duygulandı. Hatta gözyaşı döken oldu. Bizim nazarımızda olağanüstü bir sonuç çıktı" dedi.

Vuraloğlu, videoda çekimi yapılan bir teyzenin "eskiden sevgiler karşıdan karşıyaydı, mektuplaşarak biz bazı duyguları yaşardık" dediğini aktararak, "Bugünün teknolojisiyle geçmişteki teknoloji nasıl bir değilse, sevgi de bu şekilde olmuyor ama biz samimi ve dürüst sevgiden yana olduğumuz için samimi düşüncede olan herkesin bu birliktelikte toplanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title