Haberler

Huzurevi Sakinleri Yaşam Sevinçlerini Resmetti

Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi sakinleri usta ressamlara taş çıkartacak bir resim sergisi hazırladı.

Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi sakinleri usta ressamlara taş çıkartacak bir resim sergisi hazırladı. Serginin açılışını gerçekleştiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Büyüklerimiz bu resimlerde yaşama sevincini ortaya koymuşlar ve bunu da bize aşılamaya çalışıyorlar, onlara çok teşekkür ediyorum ve dualarını bekliyorum" dedi.

Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi sakinleri, "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında resim sergisi hazırladı. 6 ay boyunca üzerinde çalıştıkları eserleri sergide gören Huzurevi sakinleri duygu dolu anlar yaşadı. Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen resim sergisinin açılışını Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Spor Yorumcusu Osman Tamburacı birlikte gerçekleştirdi. Huzurevi sakinlerinin boş zamanlarını değerlendirmelerine ve el becerilerini gerçekleştirmelerine katkı sunan resim sergisini beğeniyle gezen ziyaretçiler de sergiye yoğun ilgi gösterdi.

"YAŞAM SEVİNCİNİ ORTAYA KOYMUŞLAR"

Sergiye katılan çalışmaları çok başarılı bulduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Zeytinburnu ilçemizde Semiha Şakir Huzurevi var. Orada kalan ve ortaokuldan sonra eline ilk defa fırça alan 70 yaş üzeri büyüklerimizin eserlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergiliyoruz. Yani insanların içinde bir şeyler olduktan sonra onu yansıtmak kolay olur. İşte burada görüyoruz. Ortaokuldan sonra ilk defa fırçayı ellerine alıyorlar ve bu kadar güzel eserler ortaya koyuyorlar. Büyüklerimiz bu resimlerde yaşama sevincini ortaya koymuşlar ve bunu da bize aşılamaya çalışıyorlar, onlara çok teşekkür ediyorum ve dualarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"ONLAR CANLI KÜTÜPHANELER"

Huzur evi sakinlerini canlı kütüphaneler olarak isimlendirdiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, "Bu canlı kütüphanelere bütün vatandaşların, öğrencilerin ve gençlerimizin gelip huzurevimizde kalan canlı bilgi, beceri haznelerini görerek, dinleyerek keşfetmelerini istiyorum. Çünkü, bir tecrübe ile bir yerlere gelmiş ve dağların arkasında nelerin olduğunu bilmek onlara aşıp bakmak yerine bu yaşlılarımız ziyaret ederek onların tecrübesinden ve bilgisinden yararlansınlar. Ben bu nedenle bütün gençlerimizi canlı kütüphanelerimize davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"BU İMKANI SAĞLAYAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Resim sergisini büyük beğeniyle gezdiğini dile getiren Spor Yorumcusu Osman Tamburacı, "Kimlere teşekkür edeceğimi şaşırdım. Hepsinin başında bazı emekler vardır. Yapılır, üretilir ve heba olur gider. Bunların heba olmaması için, sahnelenmesi için öncelikle sayın belediye başkanım Murat Aydın Bey'e çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortamı hazırlayıp insanın emeklerini su yüzüne çıkardığı için" dedi.

Yetenekli insanların, yeteneklerini nasıl sergilediğine şahit olduğunu sözlerine ekleyen Tanburacı, "Huzur evi yönetimine ve bunca sene yeteneklerini içinde saklamış olan yaşlı demeye dilim varmıyor. Bu resimlerden bir tanesi benim 10 yaşından arkadaşım Ertaç Ögek çok teşekkür ediyorum. Ben bu resimlerden bir tanesini satın almaya geldim ama başka bir gün satışa çıkarılacakmış. Bu emekleri yüreğimin en kılcal damarları titreyerek söylüyorum. Bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

" YAPTIĞIM RESİMLER BENİ HAYATA BAĞLADI"

Üzerinde çalıştığı bir eserin sergide yer almasından dolayı büyük sevinç yaşadığını belirten Semiha Şakir Huzurevi sakini 73 yaşındaki Ayhan Pınar, "Nasıl söyleyeyim size ben kendimle gurur duyuyorum. Ben ilk defa böyle bir şey yaptım. Bana çok büyük gurur veriyor. Ben mi yaptım ki bambaşka bir duygu bu. Kendim dahi kendime inanamıyorum. Mutluluk çok güzel bir şey, insan kendi içindeki mutluluğu keşfedip onunla yaşaması kadar güzel bir şey yok. Ben bu eserlerle kendimi sevmeye başladım. Kendime tekrar aşık olmaya başladım" ifadelerini kullandı.

Resim sergisine çok sayıda eserle katıldığını söyleyen 71 yaşındaki Ertaç Ögek ise, "Huzurevindeyiz, boş bir zamanımız yok. Aktifiz, resim yapıyoruz, sergimiz var. Ortaokuldan bu yana ilk defa resim yapıyorum. Arkadaşlarımızla beraber hazırladık sergiyi. Zaman çok önemli, zamanımızı iyi değerlendiriyoruz. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Semiha Şakir Zeytinburnu İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title