Haberler

Huzurevi Sakinleri Teknolojiyle Buluştu

Üsküdar ‘da yaşayan huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası’nda kendileri için verilen teknoloji eğitiminin heyecanını yaşadı.

Üsküdar'da yaşayan huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası'nda kendileri için verilen teknoloji eğitiminin heyecanını yaşadı. Tablet ve telefon gibi günlük hayatta sıkça kullanılan aletleri kullanmayı öğrenen yaşlılar, artık yakınlarıyla iletişim kurmakta zorlanmayacak.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Turkcell Emekliler Kulübü tarafından Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmenler Huzurevi'ne yapılan ziyarette, yaşlılara teknoloji eğitimi verildi. Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen eğitmenler, telefon ve tablet gibi günlük hayatta sıkça kullanılan teknolojik aletlerin kullanımı konusunda huzurevi sakinleri bilgilendirildi. Yaşlıların yakınları ile bağlantı kurabilmeleri için ise huzurevine tablet hediye edildi. Turkcell Emekliler Kulübü üyeleri, huzurevine yaptığın ziyarette, hediyeler de dağıttı. Yanlarında tabletlerle gelen kulüp üyeleri, yaşlıların yakınları ile bağlantı kurması için tabletle ilgili bilgi verdi. Yaşlılarla tek tek yakından ilgilenen görevliler, teknolojik aletlerin kullanımıyla ilgili kurs verdi. Anlatılanları ilgiyle dinleyen yaşlılar ise teknoloji ile tanışmanın heyecanının yaşadı.

"MÜMKÜN OLDUĞUNCA GÜZEL VAKİT GEÇİRSİNLER İSTİYORUZ"

Turkcell Bireysel Müşteriler Pazarlama Direktörü Ebru Darıp, "18-24 Mart Yaşlılara saygı haftası biz de bu haftada yaşlılarımızın yanında olalım ve onlarla güzel vakit geçirelim istedik. Aynı zamanda onlara burada teknoloji eğitimde verdik. Yaşlılarımızın daha iyi vakit geçirmelerini sağlayacak, belki boş vakitlerinde biraz oyun oynamalarına, gazete-dergi okumalarına ve hatta belki uzaktaki torunlarıyla ya da dostlarıyla konuşmalarını sağlayacak bir tablette getirip buraya bıraktık. Dolayısıyla istiyoruz ki onlar mümkün olduğunca güzel vakit geçirsinler ve hayattan keyif alsınlar. Bizim de onlara biraz katkımız olursa daha da mutlu oluruz. Bugün burada eğitim yaptık ama bunun gibi aslında birçok eğitim yaptık geçtiğimiz sene içerisinde. Yaklaşık bin yaşlımızı teknolojiyle buluşturma fırsatı yakaladık. Geçtiğimiz yıllarda da yine huzurevi ziyaretlerimiz olmuştu. Önümüzdeki günlerde de yine bu ziyaretlere devam edeceğiz. Onlarla vakit geçirmek bizlere de çok iyi geliyor" şeklinde konuştu.

"AMAÇ, YAŞAMI KOLAYLAŞTIRACAK ÇÖZÜMLER SUNMAK"

Emeklilerin hayatlarını kolaylaştıracak imkanlar sunmayı amaçladıklarının altını çizen Ebru Darıp, "Bizim emekliler kulübümüz var. 675 bin tane üyemiz var emekliler kulübünde. Amacımız emeklilerin hayatlarına fayda sağlayacak, onların yaşamlarını kolaylaştıracak bir takım çözümler sunmak, onlara uygun konuşma paketleri ve tarifeleri çıkartmak. Sadece iletişim bunun dışındaki ihtiyaçlarda da belirli markalarla iş birliği yaparak onlara indirimler sunmak. Mesela Turkcell T50 telefonumuzu yaşlılara özel kolay kullanım ara yüzüyle çıkardık. Daha önce akıllı telefon kullanmamış ve kullanmakta bir takım zorluklar çekecek yaşlı müşterilerimizin onu daha rahat kullanması, daha büyük puntolarla yazılması, tuşlara basıldığında numaranın sesli olarak okunmasını sunan bir telefon. Yine aynı şekilde kolaylık olsun diye bu müşterilerimiz çağrı merkezlerini aradığında direkt olarak müşteri temsilcisine ulaşabiliyorlar" dedi.

HUZUREVİ SAKİNLERİ DE UYGULAMADDAN MEMNUN

16 yıldan beri huzurevinde yaşadığını belirten 90 yaşındaki Zerrin Köksal, "Bugün bizlere ilginin en yükseğini gösterdiler. Teknoloji olarak birçok şey konuştular. 90 yaşında olmama rağmen çok şey öğrendim" diye konuştu. 87 yaşındaki Bekir Baki Aksu da, "İnternetin bütün detaylarını bize gösterdiler. Nasıl arama yapacağımızı gösterdiler. Müthiş bir bilgi dağılımının olduğunu gördüm" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Validebağ Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title