Haberler

Hüzünlü Törenden Mutlu Yuvaya

Güncelleme:

Diyarbakır'da 2008 yılında meydana gelen, 7 aileyle birlikte tüm Türkiye'yi acıya sevk eden patlamanın anma töreni, bu kez büyük bir mutluluğa vesile oldu.

Ferhat Demircan - Diyarbakır'daki bir dershane önünde 2008 yılında meydana gelen, 7 aileyle birlikte tüm Türkiye'yi acıya sevk eden patlamanın anma töreni, bu kez büyük bir mutluluğa vesile oldu.

Diyarbakır'da, 2008 yılında askeri servis aracının dershane önünden geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kardeşi Rıdvan ve diğer şehitler için düzenlenen anma törenlerine yıllardır katılmayan acılı anne ve babasını ısrarıyla ikna eden Esra Nur Süer'in kaderi, nikah masasına oturacağı kişiyle bu yılki törende kesişti.

Esra Nur Süer ile eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın oğlu Selman, aynı patlamada oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın aracılığı ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in şahitliğiyle hayatlarını birleştirdi.

Baba Şemsettin Süer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü tarafından askeri servis aracının dershane önünden geçişi sırasında patlatılan bombayla 17 yaşındaki oğlu Rıdvan ile 5 öğrenici ve bir velinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Hain saldırıyla büyük bir acıya boğulduklarını anlatan Süer, "Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın" dedi.

Süer, üzücü olay nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini, eşinin, acılarını tazelediği için Diyarbakır'da düzenlenen anma törenlerine katılmak istemediğini ancak bu yılki tören için kızı Esra Nur'un, "alışılmışın dışında ısrarcı davranması" nedeniyle katıldıklarını ifade etti.

Törende, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın eşi ve oğlunun, kızını görüp beğendiğini öğrendiklerini belirten Süer, daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat aracılığıyla Esra Nur'u istediklerini anlattı.

Süer, "Kader böyleymiş, her işte bir hayır olduğu gibi bu törene katılmamızda da bir hayır varmış ki böyle mutlu bir olaya vesile oldu" diye konuştu.

-"Bu nikaha şehitler de şahitlik etti"-

Sağlam ailesinin Esra Nur'u, Süer ailesinden istemelerinin ardından genç çiftler, İller Bankası Lokali'nde düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı nikah töreniyle hayatlarını birleştirdiler.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın kıydığı nikahta, genç çiftlerin nikah şahitliğini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptı.

Eronat, törende yaptığı konuşmada, bu nikaha Esra Süer'in kardeşi Rıdvan ile oğlu Eren'in vesile olduğuna işaret ederek, "Eminim onlar da bugün yanımızdalar ve bu nikaha şahitlik yapıyorlar. Bu olaya, iki şehit vesile olmuşsa bu işin sonu da hayırlı olur ve bu çift çok mutlu olur" diye konuştu.

Eronat, konuşmasının ardından en az 3 çocuk tavsiyesiyle genç çifte evlilik cüzdanlarını verdi.

-Dershane önündeki patlama-

Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 tarihinde bomba yüklü aracın, askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu dershane öğrencileri Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Eren Şahin, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Cengiz Kaya hayatını kaybetmiş, 66 kişi de yaralanmıştı.

Patlamada öğrencilerin ölmesi üzerine terör örgütü PKK, saldırıyı önce üstlenmemiş ancak olayın faili terörist yakalandıktan sonra örgüt üstlenmek zorunda kalmıştı.

Bombalı saldırının bir numaralı faili olan PKK'lı Erdal Polat ile kendisine yardım ve yataklık eden 6 kişi Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Polat 9 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 5 sanık yardım ve yataklık etmekten 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına mahkum olmuştu.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Oya Eronat Diyarbakır Esra Nur Türkiye Politika Güncel Haberler

title