Haberler

Hüyük'te Yenilenebilir Enerji Yatırımı

Türkiye'de, devletin sağladığı katkıyla ilk yenilenebilir enerji yatırımının Hüyük ilçesinde yapılacağı bildirildi.

Hüyük İlçe Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Hüyük'te hayata geçirilmesi planlanan 500 Kilowatlık Rüzgar Enerji Santrali Projesi'nin 26 Ağustos 2015 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilmesinin ardından çalışmalara başlandığını ifade etti.

Şahin, Hüyük Ziraat Odası tarafından 2012 yılından bu yana takibini yaptıkları projenin, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ödüllerine mazhar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"KOP İdaremizin takibinde, Kalkınma Bakanlığımız ve Konya Valiliğimizin projeye yardımcı olmalarına müteakip ihale için ödenek sağlanan yaklaşık 3 milyon 500 bin liralık maliyeti olan yenilenebilir enerji yatırımı projesi, Konya Büyükşehir Belediyesinin Fen İşleri Dairesince ihalesi yapılmıştır. İhalesi Baykal Enerji tarafından ikmaline başlanan projemiz, yenilenen çağrı mektubu ve proje onayına müteakip bağlantı anlaşması da MEDAŞ ile ziraat odamız arasında yapılan imza işlemi ile gerçekleşti. Bugün için 6 bin 500 metre havai enerji hattı, üretim alanı, enerji toplama trafosu bağlantı noktası ve enerji aktarım trafoları montajı tamamlanmıştır. Kule inşaatlarının yer altı hatları ve temel işlemleri ise bitme aşamasına getirilmiştir. Ekim ayı içerisinde Ankara'dan kula parçaları, Hindistan'dan ekipman parçaları gelerek montaj işlemi tamamlanacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Şahin Türkiye Konya Hüyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title