Haberler

Hüyük'te Göletlere Yavru Sazan Bırakıldı

Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan göletlere yavru sazan bırakıldı.

Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan göletlere yavru sazan bırakıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bulunan göletlerin balık sayısını arttırmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda ilçenin Çavuş, Değirmenaltı, Göçeri, İmrenler, Mutlu, Pınarbaşı Mahallelerindeki göletlere 10 bin 800 yavru sazan bıraktıklarını belirten Doğan, "Hüyük'te su ürünleri yetiştiriciliği yapmak için uygun 17 gölet bulunmaktadır. Bu göletlerde yapılan balıklandırma faaliyetiyle balık açısından popülasyon artışının sağlanmasının yanı sıra göletlerin su ürünleri potansiyelinin de zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır. Vatandaşlarımızdan gerek balıklandırılan göletlerde, gerekse diğer sularda av yasaklarına uymalarını istiyoruz. Bu durum, sürdürülebilir su ürünleri açısından büyük önem arz etmektedir. Balık salımı yapılan bu göletler, 3 yıl sonra olta balıkçılığına açılacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İmrenler Göçeri Konya Hüyük Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title