Haberler

Huttuşa Heyeti Mecliste

Çorum Boğazkale Kaymakamlığı ve Belediyesi koordinesinde TBMM'ye gelen Hattuşa heyeti, Turizm Haftası etkinlikleri öncesinde siyasilerden destek istedi.

Çorum Boğazkale Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koordinesinde "Kadim Anadolu Başkenti Hattuşa'dan Modern Çağın Başkenti Ankara'ya" sloganıyla Turizm Haftası etkinlikleri öncesinde Başkent Ankara'yı Hattuşa'ya davet etmek üzere Ankara'ya gelen Hattuşa heyeti, Meclis'te TBMM TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüştü.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL'I ZİYARET

Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Salim Uslu, kendisini ziyarete gelen heyet ile birlikte önce MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti. Yeni dönemde Boğazkale'nin isminin Hattuşa olarak değiştirilmesi konusunda Oktay Vural'dan destek isteyen Salim Uslu, "Osmanlı, Selçuklu'dan öte Hitit medeniyetine kadar uzanan kadim bir coğrafyanın insanları bu toprakların turizm potansiyelinin ortaya çıkması ve tanıtılması için buradalar. Buralar coğrafya olarak geniş bir SİT alanıdır, tarım imkanı zayıftır, turizm potansiyelini ortaya çıkartmak suretiyle yeni bir kısım sektörler oluşması ile ekonomiye bir canlılık kazandırmak istiyoruz. Bu medeniyetin tüm potansiyeli ile ortaya çıkartılması amacıyla bir kısım kazılar yapılmaktadır ama bu arkeolojik çalışmaların ötesinde biz mutfağı, müziği, kıyafeti ile kültürü öne çıkartmak istiyoruz. Hep birlikte bu potansiyeli ortaya çıkartmak ve hem Çorum'un hem de Hattuşa'nın hak ettiği sonuçları almasını istiyoruz. Bu amaçla desteğinize ihtiyacımız var. Yeni dönemde Hattuşa ismine dönülmesi açısından önem arz eder" dedi.

Bu vatanın kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Oktay Vural, "Bu coğrafyayı biz vatan edindik, dolayısıyla büyük bir tarihi kültür mirasına sahip bir milletiz. İnsanlık mirasını da toplumumuza ve bütün dünyaya da sunma konusunda gösterdiğiniz gayretler için teşekkür ederiz. Aynı zamanda Çorum'un da güzelliklerini, bugün yaşayan insanların zenginliklerini dünyaya ifade edebilmektir. Vesilenizle Çorumlulara selamlarımızı iletiyoruz. Bu coğrafyayı vatan yapan Türk milleti… Bu vatanın kıymetini bilmek gerekiyor. Bunların hepsi geldi geçti ama bugün kadim bir Türk İslam medeniyeti hakim. Bizim bu medeniyet kaynaklarımızla tarihi mirasa sahip çıkarak insanlığa iletilmesi gerekiyor. Turizm açısından yaptığımız bu çalışmalar bizim nasıl bir medeniyete sahip olduğumuzu, nasıl burayı vatanlaştırdığımızın kıymetinin bilinmesi açısından çok önemli. Boğazköy, Boğazkale bunlar da güzel isimler. Unutmayalım ki, bu coğrafyayı vatanlaştıranlar, Çorumlular gibi Anadolu'da yaşayanlardır. Sahip çıkacak olanlar da onlardır. Bizim milletimiz medeniyetleri yok eden değil, medeniyet inşa eden bir millet olmuştur" diye konuştu.

Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, ziyaret anısına Vural'a, Hattuşa'daki aslanlı kapıyı temsil eden bölgeye has taştan yapılmış isimlik hediye etti.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ NACİ BOSTANCI'YA ZİYARET

MHP'nin ardından heyet ile birlikte AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'yı ziyaret eden Salim Uslu, Hattuşa ismi konusunda Bostancı'dan da destek istedi. Uslu, "Hepimiz konuyu Çorum'un kültür davası olarak görüyoruz. Bunu siyaset üstü, ortak mesele olarak görüp takım halinde çalışıyoruz. Aslımızı, neslimizi Hititler'de aramak derdimiz, gayretimiz yok. Bu coğrafyadaki bütün medeniyetlerin hepsi geçmişimizdir ve bu topraklara aittir. Hepsini birden sahiplenmek, kucaklamak gibi engin bir anlayışa sahibiz. Medeniyetler arasında ayrım yapmak gibi bir derdimiz yok. Bir toplumun kadim bir toplum olarak anılması açısından medeniyet sürecindeki bütün fasılaların, kazanımların ortaya çıkartılması gerekiyor. Ben Hitit medeniyetinin bu coğrafya açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem iç hem de dış turizm açısından önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Peri bacalarından önemli sayılabilecek bir tarihi mirasımız var. Yeterince konaklama imkanlarımız yok, yeterince turizm teşviklerinden istifade ettiğimiz söylenemez, bütün bunların çözümünün de siyasetten geçtiğini biliyoruz. Siyaset ile kültürü birbirinden ayırmadan, uyum içinde bir çalışma yapmamız halinde Çorum'un turizm potansiyelinden hak ettiği imkanları biran önce kullanabileceğine inanıyoruz. Yeni dönemde Hattuşa ismine dönülmesi konusunda desteğinize ihtiyacımız var. Bütün yurttaşlarımızı bu tarihi mirası yerinde görmek üzere Boğazkale'ye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başka yerlere gösterilen ilginin Hattuşa'ya gösterilmediğini kaydeden Naci Bostancı, "Hattuşa'nın daha fazla ilgi çekecek nitelikleri var. İnsanlığın bir tarihi var, bu tarihle barışmak insanlıkla barışmak demektir. Bunu kitaplar yoluyla yapabilir, aynı zamanda geçmişe yolculuk yaparak gerçekleştirir. Hattuşa bu geçmişe yolculuğun önemli güzergahlarından birisi. Efes'e gidenler biraz da yollarını Hattuşa'ya çevirmeliler. Efes'e de gitsinler, Hitit'e de gitsinler. Bütün bunlar siyasete ilişkindir, siyasetin dışında bir alan yoktur. Siyaset temel bir motivasyondur. Soylu siyaset, soysuz siyaset var. Biz soylu siyaset derken insanın kendi tarihi ve geçmişi ile bağ kurmasını sağlamak, kültür medeniyeti havzalarının bugünün kuşaklarına intikal ettirmek herhalde soylu siyasetin işlerinden birisidir. Biz bunu yapma iddiası ile varız. Gelecek dönemde bu yönde önemli bir adım olarak inşallah Hattuşa ismi konulur oraya" açıklamasında bulundu.

Heyet, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret etti. Heyet,basın koridorunu da ziyaret ederek gazetecilere leblebi ikram etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Turizm Haftası Naci Bostancı Boğazkale Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title