Haberler

Husumetli aileler barıştırıldı -

Adıyaman'da Ramazan Bayramın'da çıkan kavga sonucu birçok sanatçının yanında görev yapan ve "Gavur Hacı" lakaplı Keman Sanatçısı Hacı Çiçek'in ölümüyle sonuçlanan olayın ardından aralarında husumet başlayan iki aile barıştırıldı.

Adıyaman'da Ramazan Bayramın'da çıkan kavga sonucu birçok sanatçının yanında görev yapan ve "Gavur Hacı" lakaplı Keman Sanatçısı Hacı Çiçek'in ölümüyle sonuçlanan olayın ardından aralarında husumet başlayan iki aile barıştırıldı.

Ali Taşı Mahallesi'ndeki bir sokakta düzenlenen yemekte Çiçek ve Polat aileleri biraraya geldi.

Daha sonra her iki ailenin fertleri salavat getirerek birbirlerine sarıldı ve barıştı.

Barış yemeğine katılan AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, aileler arasındaki olayın Ramazan Bayramı'nın birinci günü gerçekleştiğini hatırlatarak, bu olayın bütün Adıyamanlıları üzdüğünü söyledi.

Aileler arasındaki husumetin barışla sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Fırat, "İki aileyi bir araya getiren kişilere gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Büyük emek harcadılar barışın sağlanması için. İnşallah bu ailelerimiz bundan sonra huzur ve mutluluk içinde yaşarlar. Biz her zaman barışın sağlanmasını ve barış olmasını istiyoruz" dedi.

Ailelerin barışmasını sağlayan Ömer Doğan ise olayda Keman Sanatçısı Hacı Çiçek'in hayatını kaybettiğini anımsattı.

Barışı sağlamak için aileler arasında sürekli gidip geldiğini anlatan Doğan, "Aileler arasında başka olayların yaşanmasına mahal vermemek için her iki tarafa da yalvardım, çok şükür ki beni kırmadılar. Barışın sağlanması için bu yemekli programı düzenledim. İki aileyi barıştırdığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Her iki aileye de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yemeğin ardından her iki ailenin fertleri selamlaşarak programdan ayrıldı.

Barış yemeğine Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fevzi Bilgiç, Alevi kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İki aile arasında Ramazan Bayramı'nın birinci günü yaşanan olayda 4 kişi silahla, 6 kişi de sopa ve bıçak darbeleriyle yaralanmıştı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hacı Çiçek'in İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses gibi birçok ünlünün orkestralarında keman çaldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İBRAHİM HALİL FIRAT Ramazan Bayramı Ak Parti Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title