Haberler

Husumet Yerini Barışa Bıraktı

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta Dağyanı Köyü'ne bağlı Sefa Mezrası'nda Kubat ailesine mensup taraflar arasında çıkan tatsızlık sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aile büyüklerinin araya girmesiyle husumet haline dönüşmeden tatsızlık tarafların barıştırılmasıyla sona erdi. Olayın ardından aile büyüklerinden Mahmut Cevheri ve Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, arabuluculuğu Kubat Ailesinin de olumlu yaklaşması sonucu hadise tatlıya bağlandı.

Tatsızlığın sona erdiği toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ; Şanlıurfa'ya yakışmayan bu tür olayların bu coğrafyada yok olup gitmesi dileğinde bulunarak, "Bu ay Şeyhanlı ailemiz içerisinde üzücü bir olay yaşandı. Bir kardeşimizi kaybettik. Gereksiz yere köyde huzursuzluk oldu. Aile içerisinde, kardeşler arasında, amca çocukları arasında sıkıntı oldu. Vekilimiz Seyit Eyyüpoğlu öncülüğünde tüm aile ile bir aradayız. Bu tip olayların dinimizde, kitapta, medeniyette, ilimde irfanda yeri yok" dedi.

"BU TÜR OLAYLARA KİMSE İZİN VERMESİN"

"Artık bu coğrafya da, aileler arasında, köylerimizde bu tür olayların olmasına Allah için kimse izin vermesin" diyerek konuşmasını sürdüren Celalettin Güvenç, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Israrla üç senedir kardeşlerimize yalvarıyor, rica ediyorum; öfke şeytandandır. Gençlere yazık olmasın. Dünyanın her yerinde sorunlar, siyasi çekişmeler, menfaat çekişmeleri, davalar var; ancak artık insanlar birbirini öldürmüyor, kimse silaha davranmıyor. Biz niye böyle yapıyoruz. Bu vesile ile bütün Urfalı hemşehrilerimize, kardeşlerimize, aşiret büyüklerimize, gençlerimize ve yaşlılarımıza sesleniyoruz. Bizi bu tür işler için toplanmaya mecbur koymayın. Güzellikler için, gelişme için toplanalım. Yatırım için, şehrin sorunları için toplanalım. Kardeş kardeşe kıymasın. Kardeş kardeşin huzurunu bozmasın" dedi.

"KAN VE GÖZYAŞI SON BULMALI"

Bu tür üzücü olayların bitmesini toplumun tamamının istediğine dikkat çeken Celalettin Güvenç, "Olaylardan hemen sonra insanlarımız pişman oluyor. Temel arzumuz bu coğrafya da, köylerimizde, aşiretlerimiz arasında ebediyen kanın gözyaşının ve kavganın yok olup gitmesidir. Bu Urfa'ya; hiçbir ailemize hiçbir aşiretimize ve hiçbir köylümüze yakışmıyor. Büyüklerden rica ediyoruz; gençleri teskin etsinler. Genç kardeşlerimden rica ediyorum. Bir anlık öfke ile bu tür işlere meyletmesinler. Bedeli ağır olmakta… Çocuklar yetim, kadınlar dul kalıyor. İnşallah bu son olur diye temenni ediyorum. Dinimize uygun barış içerisinde yaşarız" diyerek barışı sağlayanlara ve taraflara teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bu tür talihsiz olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Gördüğüm son dönemlerde, benzer olayların hemen kapanması yönünde; büyük toplanma ve birliktelik gerçekleştiriliyor. Bu çok önemli. Keşke hiç olmasa ama tek tesellimiz şu, fitne ve fesadın büyümesini önleyecek ve onları dinleyecek insanlar var. Burada da Milletvekili Seyit Eyüpoğlu'na ve diğer aile büyükleri, ileri gelenleri, bu üzüntünün fitnenin daha da büyümesi önlemiştir. Fitne aralarından kovulmuştur. Bu şekilde hızlı şekilde izale edilmesi de bizim için teselli oluyor" dedi.

EYÜPOĞLU: BARIŞIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Arabuluculuk görevinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, barışın sağlanması nedeniyle aile fertlerine teşekkür ederek, "Barışımız hayırlara vesile olsun. Bu olay kardeşler arasında bir kaza. Bu kazanın olduğu günden beri teyakkuz halindeyiz. Sağolsun Mahmut Cevheri'nin çok büyük çabası oldu. Her iki tarafı da teskin etti. Şükürler olsun yeğenlerimiz el koyduğumuzdan itibaren 'büyüklerimiz bilir' dedi. Büyükler olarak dün gece oturduk, samimi bir şekilde bir araya gelmek gerektiğini ifade ettik. Bundan sonra kesinlikle herhangi bir olay olmaması gerekliliğini karara bağladık. Çok kısa sürede barış sağlandı. Bu barışın tüm barışlara vesile olmasını dilerim" dedi.
Kur'an-ı Kerim okunup, duaların edildiği buluşmada taraflar hep birlikte barış yemeği yiyerek tatsızlığı sona erdirdi. Öte yandan toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu ve Doç. Dr. Abdülkerim Gök, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü ile taraflar katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celalettin Güvenç Seyit Eyyüpoğlu Mahmut Cevheri Kubat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title