Haberler

Hüsnü Açıksöz İçin Panel Yapılacak

Kastamonu basın tarihinin duayen gazetecilerinden Hüsnü Açıksöz adına düzenlenen panel, 24 Ekim Cumartesi günü Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kastamonu basın tarihinin duayen gazetecilerinden Hüsnü Açıksöz adına düzenlenen panel, 24 Ekim Cumartesi günü Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve saat 13.30'da başlayacak panele Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan'ın da katılmaları bekleniyor.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar'ın oturum başkanlığını yapacağı panelde, konuşmacı olarak Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz (Açıksöz Gazetesi'nde Yazı Yazan Önemli Şahsiyetler), Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu (Hüsnü Açıksöz'ün Yazılarında Vatan ve Millet Kavramı), Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Eski (Hüsnü Açıksöz'ün Gazeteciliği), Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ercan Çelebi (Kastamonu Basın Hayatına Genel Bir Bakış) ve Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Onur Hasdedeoğlu (Hüsnü Açıksöz'ün Yazılarında Kullandığı Dil ve Üslup) yer alacaklar.

"HÜSNÜ AÇIKSÖZ'Ü YENİ NESİLLERE AKTARMAK ÖNEMLİ"

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, Hüsnü Açıksöz'ün milli mücadeleye ve Cumhuriyete harç koyan büyük bir insan olduğunu hatırlattı.

Tarihi şahsiyetlerin sadece isminin anılması değil, onların yaşantılarının ve ortaya koydukları değerlerin yeni nesillere aktarılmasının da önemli olduğunu kaydeden Erkan Yılmaz, daha önceden 2015 yılını Hüsnü Açıksöz Yılı ilan ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bilineceği üzere; Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti olarak bizler 2015 yılını Hüsnü Açıksöz yılı ilan ediyoruz demiştik. Bu kapsamda ilk olarak büyük üstadın isminin bir yere verilmesi noktasında harekete geçtik. Kastamonu Belediye Başkanlığına sunduğumuz dilekçe doğrultusunda, Hüsnü Açıksöz'ün ismi Kuyudibi girişindeki meydana verildi. Buradan bir kez daha Sayın Belediye Başkanı ve Meclisin çok değerli üyelerine Kastamonu basını adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İkinci olarak; Hüsnü Açıksöz'ün mezarını ziyaret etmek ve bir demet çiçek koyup, Fatiha okumayı arzu etmiştik. 27 Ağustos 2015 tarihinde de bu görevimizi yerine getirdik. Üçüncü olarak da; Hüsnü Açıksöz paneli düzenleyip, büyük üstadı gelecek nesillere aktarmayı istemiştik. İnşallah bu programı da 24 Ekim Cumartesi günü yapacağız. Kastamonuluları ve meslektaşlarımı, Hüsnü Açıksöz paneline davet ediyorum" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Rıfat Ilgaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title