Haberler

Hüsne Aslan Cinayetinin Yargılanmasına Başlandı

Antalya’da, 23 yaşındaki kız arkadaşını arabayla saçlarından sürükledikten sonra ezerek öldürdüğü iddia edilen şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Antalya'da, 23 yaşındaki kız arkadaşını arabayla saçlarından sürükledikten sonra ezerek öldürdüğü iddia edilen şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Şahin Ç. (30), maktul Hüsne Aslan'ın ağabeyi Deniz Aslan (35) ve avukatlar katıldı. Sanık Şahin K., ifadesinde Hüsne Aslan ile 2 yıl önce sosyal paylaşım sitesinde tanıştığını aktararak, "Sosyal yaşamda da kendisinin ve ailesinin yardımcı olabileceğim işlerini yapardım. Olay günü Cennet beni aradı, ısrarla buluşmak istedi. Cennet ve Hüsne alkollüydüler. Ben de onlarla buluştuğumda bir bira içmiştim. Marketin önüne gelene kadar hiçbir gerginlik yaşamadık. Marketten alışveriş yapıp geldiğimde Hüsne bana kendisine sigara alıp almadığımı sordu. Almadığımı söyleyince sinirlendi. 'Ben kendi sigaramı kendim alır, gerekirse eve taksi tutar giderim' şeklinde şeyler söyledi. Cennet ile birlikte araçtan indiler. Birlikte marketten alışveriş yaptılar. Alışveriş sonrası Cennet arabaya geldi, Hüsne ise arabaya gelmeyip kaldırımda yürüyordu. Daha sonra Hüsne'nin araca doğru gelmediğini fark eden Cennet ablasının yanına doğru gitti. Onlar yaya olarak yürürken araba ile yanlarına yaklaştım ve bana 'Bizi eve bırakır mısın?' dediler. Bu arada Hüsne'nin gözündeki gözlük yere düşüyor gibi olunca gözlüğü aldım ve geri uzatırken teneke kutu birasıyla kulağıma doğru vurdu. Aynı zamanda tırnaklamaya başladı. Bu esnada Cennet, 'Polis' diye bağırmaya başladı. Hüsne aracın içindeki cep diye tabir edilen aksamında bulunan parfüm şişesi gibi materyalleri bana doğru fırlattı. Daha sonra ben araçla yürümeye başladım ve eve gittim. Polisler sonra bana kaza yaptığımı, ben ise yapmadığımı söyledim. Ardından Hüsne'nin hastanede vefat ettiğini öğrendim. Hüsne ile 2 yıldır tanışırım. Bu olay öncesi herhangi bir husumetim olmadı" dedi.

SANIK AVUKATI: "OLAY KAZADIR"

Sanık avukatı Mehmet Ali Yıldırım, eylemin sadece trafik kazası olduğunu savunarak, "Bir kişinin başı aracın içinde, ayakları araç dışında kalacak şekilde durması halinde kişinin aracın altında kalacak şekilde yaralanması fiziken mümkün değildir. Müvekkilimin bir yandan Hüsne'nin saçını çekip, diğer yandan vites değiştirmesi, bir yandan aracı hareket ettirmesi, zaman ve fasıla dikkate alındığında mümkün değildir. Cennet, beyanlarında Hüsne'nin müvekkilime bir şeyler fırlattığını bahsetmiştir. Bir eşyanın bir kişiye fırlatılabilmesi için arada belirli mesafe olması gerekir. Müvekkilimin anlatımlarına göre Hüsne aracın dışındadır. Fakat eliyle aracın kapı ya da kaportasına doğru temas halindedir. Alkollüdür. Dengesini kaybetmiştir. Kaza bu şekilde meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

AĞABEY ŞİKAYETÇİ

Hüsne Aslan'ın ağabeyi Deniz Aslan ise sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Tanık olarak dinlenen ve o gece alışverişin yapıldığı marketin sahibi İsmail Berkay, "Bu kişiler benden sigara aldılar. Ancak dışarıda ne olup bittiğini görmedim. Polislere güvenlik kamerası görüntülerini verdim" dedi.

Olayın tanıklarından Selahattin Traş ise, "Bahsi geçen araca yaklaşık 25 metre uzaklıktaydım. Daha önce dikkatimi çekmişti. Marketten çıkan iki bayan da alkollüydü ve yürüyüşleri hafif yalpalama şeklindeydi. Arabadaki bayanlardan biri 'polis' diye bağırdı. Bu bağırmam üzerine araca doğru baktığımızda şoför ve önde oturan bayan arasında karşılıklı darp şeklinde hareketler gördüm. Bu esnada imdat sesleri duydum. Araç bu olayı görmemden sonra hareket etti. Aracın sağ ön kapısı açık vaziyetteyken şoförle tartışan bayanın ayakları dışarıda olacak şekilde vücudunun yarısı arabanın içindeyken hareketlenen araçtan ön koltuktaki bayan yere düştü. Bayanın kafası üzerinden aracın sağ arka tekerleği geçti. Araç durmadan, duraksamadan yoluna devam etti. Hemen 112'yi aradık. Aracın dışında bulunan diğer bayan, 'Bütün erkler aynı' gibi sözler söyledi" dedi.

BEYANI OKUNDU

Osmaniye'ye taşınan müdahil Cennet Aslan'ın Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan beyanı okundu.

Mahkeme heyeti, tanık Bülent Vural'ın dinlemesine, sanığın keşif talebine marketteki kamera görüntülerinin inceledikten sonra karar verilmesine, sanığın adli kontrol hükümlerinin yetersiz olmasından dolayı tutukluluk halinin sürmesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 19 Şubat günü maktul Hüsne Aslan, kardeşi Cennet Aslan ve sevgilisi olduğu iddia edilen Şahin K. ile birlikte eğlenmeye gitmiş, durdukları bir market önünde aracın içinde yaşanan tartışmanın ardından Hüsne Aslan, Şahin K.'nin kullandığı otomobilin altında ezilerek can vermişti. Olaydan sonra Şahin K. tutuklanmıştı. Sanık hakkında 'Olası kastla insan öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

deniz aslan Aslan Şahin Osmaniye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title