Haberler

Husi Heyeti Irak, Lübnan ve İran Turuna Çıktı

Yemen müzakerelerine Husiler adına katılan heyet, Irak, Lübnan ve İran'ı kapsayan tura çıktı.

Yemen müzakerelerine Husiler adına katılan heyet, Irak, Lübnan ve İran'ı kapsayan tura çıktı.

Heyete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Husiler, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla kurdukları Yüksek Siyasi Konsey'in tanınması için Irak, Lübnan ve İran'ı kapsayan tura başladı.

Husi heyetinin başkanı, sözcü Muhammed Abdusselam, Twitter sayfasında yaptığı paylaşımda, Irak'ın başkenti Bağdat'a ulaştıklarını belirterek, bunun "resmi ziyaret" olduğunu kaydetti.

Salih yanlılarının ise ziyareti "karanlık ve ani" şeklinde tanımladıkları ve heyette yer almadıkları ifade edildi.

Kaynaklar, "sözcü Abdusselam'ın müzakerelere geri dönülmesi için sunduğu referanslar nedeniyle bazı Salih yanlılarının Abdusselam'a yönelik olumsuz hareketlerinin ardından iki müttefik arasında büyük anlaşmazlıkların yaşandığı" ifadesini kullandı.

Yemen'de Husiler ile devrik lider Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC), 28 Temmuz'da devlet işlerinin idaresi için Yüksek Siyasi Konsey kurduklarını açıklamıştı. Uluslararası toplum tarafından tanınmayan konseyde Salih yanlıları ile Husilerin beşer üyesi bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Salih ve Husilerin heyetinde yer alan isimlerle, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Yemen krizi için önerdiği yol haritası ile gelecek müzakere turuna hazırlık kapsamında görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan İran Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title