Haberler

Hüseyin Özdilek Başarı Hikayesini Anlattı

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, girişimcilik hikayesini Yalova Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, girişimcilik hikayesini Yalova Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü'nce düzenlenen 'Girişimcilik Aşısı' seminerleri Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ile devam etti. Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'ndaki seminere öğrencilerin yanı sıra İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser ile kurul üyeleri, YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahdettin Tiryaki de katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü Başkanı Oğuz Aydınyılmaz yaptı. Ardından kürsüye İşadamı Hüseyin Özdilek gelerek başarı hikayesini anlattı.

Hayatının çocukluk yıllarında büyük sıkıntılar çektiğini ve havlu mağazasında satış elemanı olarak işe başladığını söyleyen Özdilek, "Ben lamba ışığında ders çalıştım. Elektrik yoktu. Tütün ve şeker pancarı üreterek çocukluğumuz geçti. Tokat'tan Bursa'ya geldiğimizde dayımın havlu mağazasında satış elemanı olarak 50 lira haftalıkla işe başladım. Akşam da Ticaret Lisesi'ne devam ettim. Yarım gün çalışsam 25 lira alacaktım. 50 lira alarak aileme daha çok katkıda bulunmak için bunu yaptım" dedi.

Doğru yerde doğru yatırımın yapılması gerektiğini söyleyen Hüseyin Özdilek, "Her şeyi zamanında ve planlı yaptığınızda, bedenen çalıştığınızda ve para kazandığınızda, çalıştırdığınız insanların halinden çok iyi anlarsınız. Bunun için çalışmanız lazım. Çalışmak ayıp değildir. Her hafta okuluma devam ettim. Eskişehir Akademisi'ne girmeden önce baba evini sattık. Onu sermaye yaparak bir havlu mağazası açtık ve para kazanmaya başladık. 3 yıl sonra dükkanları belediye yıktı. Ondan sonra da havlu üretimine başladık. Bir yıl boş gezdim. İşsizliği çok iyi bilirim. Sonra iki arkadaşla havlu üretimine başladık. Allah 'yürü ya kulum' diyor, ama önce sana akıl vermiş. Doğru yerde doğru yatırımı yapmak lazım" diye konuştu.

İşletmecilikte verilen sözlerin tutulması gerektiğini de dile getiren Özdilek, girişimci olmayı düşünen öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Özdilek, "Bir işletmenin gelişmesi, firma kültürünün oluşmasına bağlı. Bu kültür tutarlılık ve sürdürülebilirlik ister. Üretim maliyetlerini çok iyi hesaplamanız lazım. Genel giderlerin maliyetini de düşünmeniz gerekiyor. Büyük yatırımlarla büyük işler yapmak önemli değil. Önemli olan işi severek yapmanız. Bu da sabır ister" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, Hüseyin Özdilek'e plaket ve çiçek sabunu hediye etti. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özdilek Vahdettin Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title