Haberler

Hüseyin İka'dan CHP'li Özcan'a Sert Sözler

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, hakkında ağır sözler söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a sert yanıt vererek, “Ben milliyetçiliğimin zekatını verecek olsam, bunlar gibi 100 adam çıkar” dedi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, hakkında ağır sözler söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a sert yanıt vererek, "Ben milliyetçiliğimin zekatını verecek olsam, bunlar gibi 100 adam çıkar" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın geçen günlerde Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka için söylediği "Dönek milliyetçi tabiri kendisine çok yakışıyor" sözlerine İka'dan sert yanıt geldi. Siyasete girme kararını 30 Mart seçimlerinden önce aldığını söyleyen Hüseyin İka, bu tarihten önce hiçbir siyasi partiyle bağlantısı olmadığını belirtti. Türkiye'ye büyük fayda sağlanacağına inandığı Ak Parti kulvarında siyasete atıldığını söyleyen İka, şöyle konuştu: "Daha önceki dönemlerde hiçbir siyasi partiye üye ve kayıt olmadığımı, hiçbir siyasi partinin kapısına da bir beklenti ile gitmediğimi ifade etmek istiyorum. Dolayısı ile daha önceden hiçbir siyasi bağlantım olmamıştır. Ancak taşıdığım düşünce yapıma uygun olan ve düşüncelerimi en iyi temsil eden Ak Parti bünyesinde siyasetin uygun olacağı kanaatine vardım. Bolumuza 10 yılı aşkın bir süredir hizmet vermekte olan belediye başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz'ın da şehirde yaptıklarını ve yapmak istediklerini de gördükten sonra adresin doğru olduğu kanaatine vardım."

Ak Parti'yi tercih etmesinden sonra belli camialar tarafından siyasi linç kampanyaları yürütülmeye başlandığını ifade eden Hüseyin İka, şunları söyledi: "Bu konuda başarılı olamadıklarını bütün Bolu olarak gördük. CHP'nin milletvekili, sanki başka bir partiden bana oy verecek ya da destekleyecekmiş gibi Ak Parti'de görev almamdan dolayı rahatsızlık duyduğunu ve sanki Ak Parti'de görev almamın kendisi için bir olumsuzluk oluşturduğu duygusunu her bir şekilde paylaştı. Yanlış insanlar eğer hakkımda bu konuşmaları yapıyorsa demek ki ben doğru işler yapıyorum."

Kendisinin milliyetçiliğini eleştirenlere sert sözlerle yanıt veren İka, sözlerine şöyle devam etti: "Belli zümrelerin, benimle ilgili bir değerlendirme yapabilmesi için en az Bolu'ya benim kadar faydalı kişiler olabilmeleri lazım. Bu güne kadar kimseye bir fayda sağlamamış, Bolu için sürekli fitne ve olumsuzluk üretmiş ve sürekli provokasyon yapmış kişilerin de beni eleştirmeye hakkı yok. Benim milliyetçilik düşüncelerimle ilgili en ufak bir tavizim yoktur. Milliyetçilik, bana göre bu ülke için çalışmak, bu insanlara hizmet etmek, bu milletin varını yokunu ortaya koymaktır. Bundan daha iyi bir milliyetçilik duygusu benim nezdimde olamaz. Aksi bir düşünce milliyetçiliği yüzde 10'larla yüzde 15'lerle sınırlamaktan ileri gidemez. Kendi milliyetçiliğime laf söyletmeyeceğim gibi, başkasının bu konu ile ilgili görüşlerini de eleştirme hakkım olduğunu düşünmüyorum. Ben, milliyetçiliğimin zekatını verecek olursam bunlar gibi 100 adam çıkar." - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tanju Özcan Hüseyin İka Ak Parti Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title