Haberler

Hüseyin Fevzi Tekin Kimdir ? Vur Emrini Fevzi Tekin Vermiş

Güncelleme:

Hüseyin Fevzi Tekin kimdir ? Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlerin kullandığı cep telefonuyla ilgili çok önemli bilgiler elde edildi. Vur emrini DHKP-C terör örgütünün başı Tekin'in verdiği ortaya çıktı.

Hüseyin Fevzi Tekin kimdir ? Polis, Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlerin, telefonlarını araştırdı. 8 saat boyunca görüştükleri yurt dışındaki hattın, Yunanistan'da olduğu tespit edildi. "Vur" emrini veren kişinin ise, DHKP-C terör örgütü başındaki isim Hüseyin Fevzi Tekin olduğu ortaya çıktı.

KANLI EMİR İNTERNET ÜZERİNDEN GELDİ

Çağlayan Adliyesi'ndeki hain saldırının emri uzaktan geldi. Terör örgütü DHKP-C'nin Yunanistan'da tutuklu bulunan sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin, Şehit Savcı Kiraz'ı rehin alan iki teröriste WhatsApp ve Viber adlı internet programlarıyla talimat verdi. Teröristler cep telefonları aracılığıyla ulaşan bu kanlı emir sonrası, hain olayı gerçekleştirdi.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ DÜĞMEYE BASTIRDI

İki terörist, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne girdi. Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden iki terörist, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etti. Peki terör örgütü DHKP-C üyesi olan Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'a emri kim verdi? Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlerin eylem sırasında yurt dışı ile görüşme yaptıkları tespit edildi" açıklaması üzerine istihbarat birimleri düğmeye bastı. Teröristlerin telefonlarından arananların adres ve kimliklerinin belirlenmesi için GSM şirketinden rapor istendi. O rapor sonrasında kalleş emrin terör örgütünün sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin tarafından verildiği tespit edildi.

EMİR YURT DIŞINDAN GELDİ

Buna göre ekipler ilk olarak adliyenin kameralarını izledi. İncelemede terörist Şafak Yayla'nın (24) avukat cübbesi ve sahte kimlikle adliyesinin C kapısından girdiği belirlendi. Terörist Bahtiyar Doğruyol'un (28) da yine C kapısından normal vatandaş kılığıyla adliyeye giriş yaptığı gözlendi. Ardından teröristler 10 dakika arayla binanın 6. katına çıktı. Kendilerini avukat olarak tanıtıp Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına girdi. Savcıyı rehin alan hainlerden biri müzakere heyetiyle temastayken bir diğeri de telefondaydı. Kanlı emir de bu telefon üzerinden geldi. Operasyondan sonra teröristlerin cep telefonları incelendi. Yapılan incelemede terörist Yayla'nın kullandığı cep telefonuna yurt dışından talimat geldiği tespit edildi.

HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI

İşte 8 saat süren müzakereler boyunca kullanılan bu cep telefonuyla ilgili çok önemli bilgiler elde edildi. Ekipler, teröristlerin Yunanistan'daki bir telefon ile irtibatlı olduğunu belirledi. Bunun üzerine Yayla ve Doğruyol'un telefon konuşma kayıtları (HTS) incelendi. Araştırmada teröristlerin whatsApp ve Viber adlı internet üzerinden görüşme sağlayan programlarla emir aldıkları kaydedildi. Kanlı emrin ise terör örgüt DHKP-C'nin sözde lideri olan Hüseyin Fevzi Tekin'den gönderildiği ortaya çıktı. Yunanistan'da hapiste bulunan Tekin, whatsApp ve Viber üzerinden iki teröriste talimat verip tetiği çektirdi.

KOMŞU'DAKİ KATİL

Kanlı saldırının emrini veren DHKP-C'li terörist Hüseyin Fevzi Tekin, geçmişteki tüm karanlık olaylarda yer aldı. İstanbul doğumlu olan Tekin, Dursun Karataş'ın ölümünün ardından terör örgütü DHKP-C'nin sözde lideri oldu. Terörist Tekin, 1993'de 10 adet silahla yakalanarak tutuklandı. 1998'de tahliye oldu. 1999'da ise İstanbul Fatih'teki bir bombalı saldırının faili olarak yine hapse atıldı. Ancak hastalığı dolayısıyla tahliye edildi. Bu olaydan sonra kayıplara karışan terörist Tekin, 2014'de Yunanistan'ın başkenti Atina'da mühimmat dolu bir hücre evinde yakalanıp tutuklandı. Kanlı örgütte "Abi" olarak bilinen Tekin'in yanında Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından olan İsmail Akkol, Murat Korkut ve Bilgehan Karpat da vardı. Ancak Yunanistan, Tekin'in Türkiye'ye iade edilmesini reddetti.

LAVRİON KAMPI

Hain saldırının emrinin Yunanistan'dan verilmesi, gözleri bu ülkeye çevirdi. Çünkü terör örgütü DHKP-C'nin Yunanistan'da Lavrion isimli bir kampı var. Atina'ya 100 kilometre uzaklıktaki kamp, adeta Türkiye'ye terörist "ihraç" ediyor. Terör örgütünün Yunanistan'da Kinesa ve Dileysi adlı 2 kampı daha bulunuyor. Herhangi bir aranması olmayan teröristler, legal yollardan İpsala Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yaparak kamplara ulaşıyor. Aranan teröristler ise göçmen kaçakçılarını kullanarak Meriç Nehri'nden botlarla bu kamplara ulaşıyor. 2013'de Ankara'nın ABD Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleştiren örgüt elemanı Ecevit Şanlı da Lavrion'dan sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yapmıştı. Öte yandan kanlı örgütün kamplarının bulunduğu diğer ülkeler de Bulgaristan ve Gürcistan.

4 İDDİA 4 CEVAP

Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili ortaya atılan 4 iddia, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlandı.

1- KORUMA ÇEKİLMEDİ

Olayla ilgili ilk iddia, Savcı Kiraz'ın korumasının 10 gün önce geri çekilmesi oldu. Ancak savcının bizzat kendisinin koruma istemediği ortaya çıktı.

2- ARAMA YAPILMADI

Teröristlerin arandığı iddia edildi. Ancak savcılık açıklamasına göre teröristlerden biri elinde avukat cübbesi ve sahte avukat kimliğiyle üst araması yapılmadan adliyeye girdi.

3- OTOPSİ YAPILDI ŞEHİT

Kiraz'a otopsi yapılmadığı iddia edildi. Ancak Şehit Savcı Kiraz'a olayın yaşandığı gece otopsi yapıldı. Otopsi sonucuna göre Şehit Savcı'nın başına bitişik atışla ateş edildi.

4- TERÖRİST KURŞUNU

Savcı Kiraz'ın bedeninden çıkan kurşunların polise ait olduğu iddia edildi. Ancak 5 kurşunun da 7.65 Fransız onlusu diye tabir edilen, teröristlerin kullandığı silaha ait olduğu belirlendi.

Ayrıca odadan peş peşe silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerinin yasal müdahalede bulunduğu ve teröristlere karşılık verdiği belirtildi. (Kaynak: Takvim)

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Mehmet Selim Kiraz Şafak Yayla Yunanistan Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title