Haberler

Hüseyin Çelik: "Bu bir diplomatik hıyanettir, bu stratejik hıyanettir" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Bir insanın veya insan grubunun kendi ülkesinde milli menfaatlerini dışarıya servis yapması, kendi namusunu teşhir etmesinden farklı bir şey değildir. Bu kadar ağır söylüyorum" dedi.

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nın bir düğün salonunda düzenlediği teşkilat toplantısına katılan Çelik, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantının ister alan dinlemesi ile ister başka türlü kaydedilerek, bunun dışarıya servis edilmesinin akla ziyan ve kabul edilmeyecek bir hıyanet örneği olduğunu söyledi.

Çelik, "Bu bir diplomatik hıyanettir, bu stratejik hıyanettir, bu milli menfaatlerimize karşı büyük bir hıyanettir ve bu bir ahlaki bir meseledir. Hepsinin üstünde bu bir ahlaksızlıktır. Bir insanın veya insan grubunun kendi ülkesinde milli menfaatlerini dışarıya servis yapması, kendi namusunu teşhir etmesinden farklı bir şey değildir. Bu kadar ağır söylüyorum" dedi.

Yasadışı dinlemelerin sorumsuzca yayınlanmasının bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidara geldiği zaman Türkiye'de internet abonesi 20 bin kişi idi. Şu anda 33 milyona yaklaştı. Türkiye'de özellikle internet hizmetleri için yeraltına döşenen fiberoptik kablo uzunluğu bizim karayollarımızın toplamının dört katından fazladır. Türkiye'de gerçek manada bir dijital devrim yapılmıştır. Bizim internete karşı olmamız, sınır getirmemiz söz konusu değildir. Televizyon, internet ve bütün araçlar iyiye kullanılırsa iyi, kötüye kullanılırsa kötü sonuç verir. Silahı eğer güvenlik görevlisinin beline takarsanız gece rahat uyursunuz. Asayişi temin eder. Ama bir teröristin elinde ölüm makinesi haline gelir. Neşter doktorun elinde hayat kurtarır, bir serserinin eline verirseniz insanların bağırsaklarını yere döker. Görsel ve yazılı medyada suç olan bir şey, normal hayatta suç olan bir şey sanal medyada ve sosyal medyada niçin sevap olsun. Siz haysiyet cellatlığı yapacaksınız. Ama 'ben sosyal medyada yapıyorum, dolayısıyla yaptığım normal' diyeceksiniz. Siz insanların şahsiyetlerini ayaklar altına alacaksınız, özel hayatı deşifre edeceksiniz, ifşa edeceksiniz. Ama bunu sanal medyada yapacaksınız. Diyeceksiniz ki, benim yaptığım normaldir."

- "AK Parti huzur ve sükun istiyor"

Suriye'den Türkiye'ye gelen 600-700 bin insan olduğunu belirten Çelik, onlara kucak açıldığını ve misafir edildiğini anımsatarak, Suriye halkı ile bir dertlerinin olmadığını dile getirdi.

Çelik, şunları kaydetti:

"Ama anamuhalefet partisinin lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adeta Beşar Esed'in sözcülüğünü yapmaktadır. Düşürülen uçak meselesinde düşünebiliyor musunuz? Suriye'den önce Genelkurmay Başkanı'na bizim anamuhalefet liderimiz Baas sözcüsü olarak o en büyük tepkiyi gösteriyor. Efendim 'AK Parti seçimi kurtarmak için savaş hesabı yapıyormuş. AK Parti'nin buna ihtiyacı yok ki arkadaşlar. Savaşa taraftar olan bir siyasi parti hiç bir zaman halkın gözünde sempatik olmaz. Bizim seçim kazanmamız için böyle bir şey yapmamız gerekmiyor. Bakın bütün yapılan kamuoyu anketlerine bakın. AK Parti zaten onlarla mukayese kabul edilmeyecek derecede öndedir. Ben seçim yasaklarından dolayı şimdi anketleri açıklamayayım. AK Parti'nin buna ihtiyacı mı var? AK Parti huzur ve sükun istiyor. Biz kimsenin uçağına değil tavuğuna bile kış demeyiz. Ama bizim hava sahamızı ihlal ederse, bizim vatandaşlarımıza zarar verirse, bizim hükümranlık haklarımıza tecavüz ederse biz uçağını da düşürürüz, tankını da vururuz. Herkesin bilmesi lazım."

Bir gazetecinin, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ile ilgili bugün bir savcının sosyal paylaşım hesabından bazı belgeler yayınlandı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Çelik, "Buna cevap verirsem bunu çok ciddiye almış olurum. Onun için cevap vermiyorum" dedi.

Arşiv

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Çelik Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title