Haberler

Hüseyin Çelik: Arınç'ın Tavrı Ne Olacaktır, Onu Bilmiyorum (2)

"her SONDAJDAN PETROL ÇIKMIYOR"

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi öncesinde AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, kongrenin yapılacağı Ankara Arena'da bir açıklama yaptı. Hazırlıklar konusunda bilgi veren Hüseyin Çelik, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Yeni oluşturulacak kabine hakkında değerlendirmede bulunan Çelik, " Ak Parti'den A gider B gelir. Dolayısıyla ben bakan toto veya Genel Merkez'den şu gidecek bu kalacak gibi yapılan tahminlere saygı duyuyorum. Sonuçta siz kendinize sondaj yapıyorsunuz. Petrol çıkar mı çıkar ama çıkmayabilir de. Her sondajdan petrol çıkmıyor" dedi.

Yeni kurulacak hükümette gerçekleşecek kabine değişikliği sorulan Hüseyin Çelik, "Kabine değişikliği ile ilgili ben medyanın kabine totolarını takip ederim ama onların çoğuna da inanmam. Siz 25-30 kişiden söz ediyorsunuz hepsini atsanız yüzde 30'u, 40'ı tutar. Elbette sizin yazdıklarınız içinde tutanlar olacaktır tutmayanlar olacaktır. Zaman zaman ben CHP'li arkadaşlara takılırım kuliste, siz niye çok merak ediyorsunuz bunların hiçbiri CHP'li olmayacak... Neticede Ak Parti'den A gider B gelir. Dolayısıyla ben bakan toto veya Genel Merkez'den şu gidecek bu kalacak gibi yapılan tahminlere saygı duyuyorum. Sonuçta siz kendinize sondaj yapıyorsunuz. Petrol çıkar mı çıkar ama çıkmayabilir de. Her sondajdan petrol çıkmıyor" diye konuştu.

"SEZER'İN 4 AY BOYUNCA ÇANKAYA KÖŞKÜ'NÜ İŞGAL ETMESİNE HİÇBİR ŞEY DEMEDİ"

Resmi Gazete'de seçim sonuçlarının yayınlanmadığını sürekli olarak dile getiren muhalefeti eleştiren Ak Parti Sözcüsü, "Sayın başbakan yemin etmek üzere hala bizim muhalefet 'Başbakan niye Resmi Gazete'de seçim sonuçlarını yayınlatmadı. Şu anda başbakanlık yapamaz. Kararname imzalayamaz. Şu anda fiilen cumhurbaşkanıdır' diyenler var. Şunu çok yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. Sayın başbakanın adaylığı söz konusu olduğu zaman, kesinlikle cumhurbaşkanı olmamalıdır Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bahçeli'nin sözlerini hatırlıyorsunuz değil mi kesinlikle cumhurbaşkanı olamaz, dedi. Şimdi de sen cumhurbaşkanısın, bir an önce git cumhurbaşkanlığı yap diyorlar. Şimdi bunların hangisi tutarlı? 2007'de Sayın Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanı köşkünü 4 ay fazladan işgal etti. Ona hakkı yoktu. Sayın Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı görev süresi bittiği zaman cumhurbaşkanı seçilmediği için dönemin meclis başkanı ki o zaman Sayın Bülent Arınç'tı otomatikman orada cumhurbaşkanı adayı olarak oturması gerekiyordu. 80 Darbesi'ne doğru giden Türkiye'de cumhurbaşkanı seçilemediği için kimdi cumhurbaşkanı vekili? Dönemin Dışişleri Bakanlarından Sayın İhsan Sabri Çağlayangil'di o zaman senato başkanı olduğu için. Sayın başbakanın 13 gününün hesabını yapanlar, Ahmet Necdet Sezer'in 4 ay boyunca Çankaya Köşkü'nü işgal etmesine hiçbir şey demediler. Son derece nezaketsiz bir şekilde çekip gitmesine de bir şey demediler. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kararını verdi son noktayı koydu. Ama her konuda yargı, yargı, yargı diyenler baktım bu konuda yargı demiyor" ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAŞBAKAN GİTMEYECEĞİM DERSE GİTMEZ"

Başbakan Erdoğan'ın Adli Yıl açılış törenine katılıp katılmayacağı sorulan Çelik, "Sayın başbakan sabah ayrı akşam ayrı karar vermez. Bugüne kadar hep görmüşsünüzdür. Sayın başbakan gideceğim derse gider, gitmeyeceğim derse de gitmez. Sayın başbakan, gitmeyeceğim dedi. Demek ki gitmeyecek. Bir değişiklik yok" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ, TÜRKİYE'NİN KADROLU ANA MUHALEFET PARTİSİDİR"

Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, şunları kaydetti: "CHP'nin ne halde olduğunu siz biliyorsunuz. İçerideki tartışmaları dışarıya pas edebilir miyim derdindedir Kılıçdaroğlu. Kendi içlerinde neler yaşadıklarını biliyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin kadrolu ana muhalefet partisidir. Bu kadro sabittir hiç değişmiyor. Siz cumhurbaşkanını sevmeyebilirsiniz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Sayın Kılıçdaroğlu sevmeyebilir. Ama halkın yüzde 52'sinin oyuyla seçilen bir cumhurbaşkanı olduğu için halka zerre kadar saygınız varsa onun seçtiği o makamda olan insana saygı duyacaksınız. Ben sevin demiyorum. Talimatla sevgi olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan da MHP'den de diğer partilerden de bu nezaketi bekliyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çelik Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title