Haberler

Hüseyin Avni Paşa Korusu 'Bedava Verildi' İddiası

Güncelleme:

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in, Üsküdar’daki 3 bini aşkın ağaçla dolu tarihi “Hüseyin Avni Paşa Korusu”nun tamamını satın aldığı ortaya çıktı. 

81 bin 511 metrekarelik ormanlık arazinin “yüzde 65’ini TMSF’den, yüzde 35’ini ise özelden aldık” diyen Cengiz İnşaat, satın alma bedeli ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Ancak, 8 Mart 2013 tarihli tapu kaydında ise satış bedeli kısmında ‘0’ TL yazması dikkat çekti. 

Cengiz İnşaat'tan yapılan açıklamada içinde tarihi köşk bulunan korunun restore edilerek kullanıma açılacağı belirtildi. 

İMAR YASAĞI KALDIRILDI İDDİASI

İstanbul Boğazı’na hâkim noktadaki korunun üzerindeki imar yasağının kaldırıldığı iddia ediliyor. Ancak, 17 Aralık operasyonu yaşandığı ve soruşturma kapsamında Cengiz İnşaat ile sahiplerinin adı sıkça gündeme geldiği için koruyla ilgili planların bir süreliğine askıya alındığı kaydediliyor. 

3 BİN AĞAÇ VAR

Hüseyin Avni Paşa Korusu, Üsküdar Paşalimanı Caddesi’nde bulunuyor. 3 bin tescilli ağacın bulunduğu Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda Türk edebiyatının ustalarından Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşk bulunuyor. 

Üsküdar’da yer alan ve bir bölümü bir dönem Halide Edip Adıvar’ın ailesine ait olan koru ve içerisindeki ahşap köşk yazarın adını taşıyan okul olarak hizmet vermişti. Korunun yüzde 35 hissesi ise işadamı Zeynel Abidin Erdem’e aitti. 

Koru bir dönem Korkmaz Yiğit’in üzerine geçmişti. Borcunu ödeyemeyen Yiğit’in hisseleri Üsküdar 3’üncü İcra Müdürlüğü’nden satışa çıkarılmıştı. 12 milyonla ihaleye çıkılan korunun yüzde 65’lik bölümü 5 milyon TL gibi düşük bir teklifle Medya Holding’e geçti. Koru, 27 Ekim 2000’de Etibank’a el konulmasının ardından TMSF’ye geçti. TMSF’nin elindeki yüzde 65’lik koru alanı daha sonra Cengiz İnşaat’ın oldu. 2013 yılındaki tapu kayıdında ise İşadamı Erdem’in elindeki hisseleri de Cengiz İnşaat’ın devraldığı ortaya çıkmış oldu.

Kaynak: Cumhuriyet

##5800953##
Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Halide Edip Adıvar Mehmet Cengiz Üsküdar Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500

Yorumlar (5)

Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

ADALETİNE TÜKÜREYİM AKP..!

30
1
yanıtYanıtla
ASENA12346burcu.uyumaz@ys.renault.com.tr:

İLAHİ ADELET GERÇEĞİNE AKP LİLER PEK İHTİMAL VERMİYOR AMA BU KADAR BEDDUA BUKADR YENEN KUL HAKKI???RABİMİN ADELETİ VAR TECELLİ ETTİĞİNDE ÇOK ACI OLACAK!!!!

21
0
yanıtYanıtla
hırzız ve talana son verelimfikret_601121@hot:

iç savaş sebebi..vallahi affetmem

12
0
yanıtYanıtla
erol aygünasd345@hotmail.com:

allahaşkına mehmet cengizin suratındaki meymenetsizliğe bir bakın, dini imanı para olan canavar gibi

9
1
yanıtYanıtla
ali velicenk_cenk_2005@hotmail.com:

paralelciler mi almış anlamadım ki...paralel ci eşkenarcı ...yamuuk bakalım aha neler çıkacak...

10
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title