Haberler

Hürsiad'dan Başkan Gökçek'e Ödül

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından "En Başarılı Yerel Yönetici" ödülüne layık görüldü.
HÜRSİAD'ın kuruluşunun 20.yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ticaretin...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından "En Başarılı Yerel Yönetici" ödülüne layık görüldü.

HÜRSİAD'ın kuruluşunun 20. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ticaretin Seğmenleri" ödül töreninde Başkan Gökçek'e de "En Başarılı Yerel Yönetici" ödülü verildi. Sheraton Otel'de dün akşam düzenlenen ödül törenine Başkan Gökçek'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, milletvekilleri, bürokratlar, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Arge, proje, istihdam, ihracat, kurumsallık, küreselleşen marka, sosyal girişimci, yerel girişimci, yurtdışı yatırım kategorilerinde 9 firmanın "Ticaretin Seğmenleri" ödülünü aldığı gecede Başkan Gökçek'e ödülünü ATO Başkanı Salih Bezci verdi. Başkan Gökçek yaptığı konuşmada, "Başarılı Yerel Yöneticisi Ödülü"nü almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ankaralı iş adamlarının yerel yönetimlerde bizi başarılı bularak bu anlamlı ödüle layık görmeleri gerçekten büyük onurdur. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Gökçek, belediyenin Ankara'nın ticaret ve turizminin gelişmesi için yaptığı çalışmaları da sinevizyon eşliğinde kısa bir sunumla anlattı. Ankara için önlerine sanayide ikinci, ticarette birinci olma hedefi koyduklarını belirten Başkan Gökçek, her iki hedefe de Ankara'nın ulaştığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin sanayi bölgelerine her yıl 3 milyonluk yatırım yaptığını ifade eden Gökçek, "Ankara Ticaret Odası ile 2 yıldır yapılan Shopping Fest'in de Ankara'nın ticaretine büyük katkısı oldu. Belediye olarak her yıl 20 milyon lira alışveriş festivaline destek verdik. Yalnız bu yıl Gezi olayları nedeniyle istediğimiz randımanı alamadık. Çünkü, Kızılay ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde o müessif olaylar oldu. Ankara Shopping Fest'e tüm kurumlar destek verdi. Festival sayesinde yurt içinde ve yurt dışında Ankara'nın tanıtımına büyük katkı sağlandı" diye konuştu.

Yapılan anketlerde vatandaşların yüzde 35'inin ortak kanısının Ankara'nın en büyük eksiğinin turizm olduğunu ve bunun desteklenmesi gerektiğini söylediklerini ifade eden Gökçek, bunun da en kısa zamanda yapılacak dev projelerle aşılacağını kaydetti.

"ANKARA'NIN EN BÜYÜK PROJESİ TEMAPARK OLACAK"

Sunumunu dev projelerden Temapark ve Hayvanat Bahçesi Projesi'nin tanıtımıyla sürdüren Başkan Gökçek, "Atatürk Orman Çiftliği içinde toplam 2 milyon 100 bin metrekare alan üzerinde Allah nasip ederse Ankara'nın en büyük projesi Disneyland'a benzeyen Temapark olacak. Alan açısından ve oyuncak açısından Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük Temapark'ı olacak burası. Uzunluğu 4,2 kilometre olan Temapark'ta toplam bin 207 tane oyuncak ve 14 adet rolly coster bulunacak. Toplam ise 100 bin metrekare kapalı alan olacak. Bu kapalı alanlarda 5-10 bin metrekare büyüklüklerinde çadırlar yapılacak" dedi.

Temapark'ın inşaatının başladığını, oyuncakların tümünün alındığını, Mart ayı başında ise çadırların birkaç tanesinin açılacağını açıklayan Gökçek, parkla ilgili şu bilgileri verdi:

"200 hareketli dinozor olacak. En büyüğü 70 metre uzunluğunda, hareketli bir dinozor. En büyük fıskiye gruplarından birisi olacak. Lazer ve sis gösterisi de olacak. Her akşam Temapark'ta bu muhteşem gösterileri izleme ve Hayvanat Bahçesi üzerinden teleferikle gezme imkanı olacak. Dünyanın en büyük parkını inşallah Ankara'ya kazandırmış olacağız ve Ağustos ayından sonra hizmete almış olacağız. Ankara inşallah turizmin de merkezi olacak."

İSLAM KÜLTÜR MERKEZİ

Ankara'nın inanç turizminde de öncelikli olarak tercih edilen kent olmasını istediklerini ifade eden Gökçek, bunun için de 80 bin metrekarelik bir alan üzerinde İslam Kültür Merkezi yapacaklarını söyledi. İnanç ve Tarih Müzesi'nin ise ihale aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Ankara turizmine, özellikle dini turizme çok büyük yararları olacak. Tarih, Bilim, Ferman ve Kuran Mucizeleri Müzesi olacak. Universal Stüdyoları'nda görülebilen muhteşem teknikleri kullanıyoruz. Çok değişik uygulamalar var" diye konuştu.

Ankara turizmi ve ticareti açısından önemli projelerden bir diğerinin Ankara Fuar Alanı ve Kongre Merkezi olduğunu belirten Başkan Gökçek, Esenboğa yolu üzerindeki 50 bin metrekare açık, 50 bin metrekare kapalı alana sahip merkezin projesinin hazırlandığını, ihalesinin ise önümüzdeki ay içinde yapılacağını ifade ederek, 2014 yılında Ankara'nın fuar alanına kavuşacağı müjdesini verdi.

"ANKARALILAR VEFALIDIR, YAPILANIN KARŞILIĞINI VERİR"

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, ödül alan tüm iş adamlarını tebrik etti. En Başarılı Yerel Yönetici ödülüne layık görülen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu ödülü almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Değerli Başkanımız, değerli abim Melih Gökçek'i de tebrik ediyorum. Ankaralılar vefalıdır, yapılanın karşılığını verir. Yıllardan beri Melih Gökçek, niçin belediye başkanıdır? Bugün o da burada cevabını bulmuş oldu. Başkanımızı tebrik ediyoruz. Kendisinden bundan sonra daha da uzun yıllar hizmet bekliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Hüseyin Çelik Melih Gökçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title