Haberler

Hürriyet Treni Haydarpaşa Garı'nda

Ankara Garı'ndan 11 Mayıs'ta hareket eden "Hürriyet Hakkımızdır Treni" 25 ili gezdikten sonra dün gece son durağı olan Haydarpaşa Garı'na ulaştı.

32 gün süren yolculuk boyunca "Türkiye ne istiyor?" sorusuna yanıt arandı.

Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve proje ortaklarıyla birlikte gerçekleştirdiği "Hürriyet Hakkımızdır Treni" dün saat 22. 30 sıralarında Sirkeci'ye geldi. 1 lokomotif, 2 enerji veren jeneratör vagonu ve 11 etkinlik ve konaklama vagonundan oluşan tren, parça parça feribotla Haydarpaşa Garı'na taşındı. Sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenciler ile vatandaşlar trenin etkinlik vagonlarını ziyaret ettiler. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) simülasyon vagonunda, ilköğretim okulu öğrencilerine deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Ziyaretçilere deprem sigortası yaptırmanın gerekliliğinin anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

Zil Zurna Bandosu da çocuklara kısa bir gösteri sundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Herkes için futbol" etkinlikleri kapsamında kurduğu standa, bu yıl Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Ataşehir Belediyespor futbolcuları da katıldı. Kadın futbolcular, ziyaretçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP ADAYLARI DA TRENDE

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP 1. Bölge Adayları Akif Hamza Çebi, Nur Serter, İhsan Özkes, Kadir Öğüt, Bahar Özay, Derya Şentürk, Güliz Kaptan ve Melih Türe de öğle saatlerinde trene geldi. Adaylar yaklaşık 1 saat boyunca burada gazetecilerle sohbet etti.

DOĞDUĞUMUZ GÜN NELER OLDUĞUNU BİLMEK HAKKIMIZDIR

Trendeki etkinlikleri izleyen vatandaşlar ile öğrenciler en çok ilgiyi "Doğduğumuz gün neler olduğunu bilmek hakkımızdır" standına gösterdiler. Buradaki görevlilerden doğdukları gün yayımlanan Hürriyet Gazetesi'nin 1'inci sayfasının renkli çıktısını alan vatandaşlar, çıktıyı inceledi. Öğrenciler ile veliler standın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

"Hürriyet Hakkımızdır Treni"nin yolculuğunu tamamlaması nedeniyle Haydarpaşa Garı'nda bulunan restoranda bir yemek verildi. Yemeğe Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğan Hızlan, Fatih Çekirge, Yalçın Bayer ile TCDD Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal, TCDD Yolcu Dairesi Başkanı Abdülkadir Gül, TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli de katıldı. Katılımcılar, Hürriyet Gazetesi'nin gerçekleştirdiği bu projenin herkese örnek olması gerektiğini vurguladılar. - İstanbul / Kadiköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title