Haberler

Hürrem Sultan'ın Soydaşları, Şehzade Mustafa'nın Türbesinde

Ukrayna'dan Bursa'ya gelen bazı turizmci ve gazeteciler, bir televizyon dizisiyle yeniden gündeme gelen Şehzade Mustafa'nın türbesini ziyaret etti.

Hürrem Sultan'ın doğduğu Ukrayna'dan Bursa'ya gelen bazı turizmci ve gazeteciler, bir televizyon dizisiyle yeniden gündeme gelen Şehzade Mustafa'nın türbesini ziyaret etti.

Ukraynalı turizmci ve gazetecilerden oluşan 16 kişilik heyet, Valiliğin himayesinde Bursa'ya geldi. 3 gündür kentin doğal, tarihi ve turistik mekanlarını gezen Ukraynalılar, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Şehzade Mustafa Türbesi'ni de ziyaret etti.

Turizmci Marina Kovalenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hürrem SultanUkrayna'da Anastasia Lisowska olarak bildiklerini belirterek, "Anastisia Lisowska'yı Ukrayna'da bilmeyen yoktur. Hürrem Sultan Ukrayna'da doğdu. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğu tarafından Ukrayna'dan alınmış ve hareme yerleşmiş. Padişahın en sevdiği eşi olmuş. O bizim vatandaşımız, Ukrayna'da herkes onu biliyor ve tanıyor. Çünkü Hürrem Sultan Osmanlı İmparatorluğu için çok önemli şeyler yapmış. Biz onunla gurur duyuyoruz. Herkes merak ediyor ne yapmış, burada ne yaşamış" diye konuştu.

Bursa'ya geldiklerinde Şehzade Mustafa'nın mezarını da görmek istediklerini söyleyen Kovalenko, "Bursa şehri çok güzel. Burada öğrendiğimiz her şeyi Ukrayna'da anlatacağız" dedi. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Hürrem Sultan Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title