Haberler

Hurda traktörü "iş makinesi" yaptı -

Elbistan ilçesinde bir tornacı, hurdaya ayrılan traktörü çok amaçlı iş makinası haline getirdi.

Elbistan ilçesinde bir tornacı, hurdaya ayrılan traktörü çok amaçlı iş makinası haline getirdi.

Torna ustası Mehmet Savur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahrukatçılardan gelen talep üzerine hurdaya çıkan traktörü birçok kullanıma sahip iş makinasına çevirdiğini söyledi.

Meslekte 10 yılı doldurduğunu ifade eden Savur, bu tür dönüşümleri hobi amaçlı yaptığı kaydetti.

Geçmişte küçük çaplı projeleri üzerinde çalıştığını dile getiren Savur, şunları söyledi:

"Mahrukatçı esnafının hurdaya ayrılan traktörün tomruk yüklemede kullanılması konusunda talebi oldu. Daha sonra bunun üzerinde çalışmaya başladım. Boş vakitlerimi değerlendirerek yaklaşık 1,5 ayda projeyi tamamladım. Şimdi yükleme yapan iş makinesi operatörü önünü daha rahat görüyor ve kullanımı daha kolay oluyor."

Savur, traktörü ters çevirme işlemi maliyetinin 6 bin TL civarında olduğunu ve yaklaşık 600 kilogramda demir kullanıldığını sözlerine ekledi.

Esnaflardan Hüseyin Okur ise Savur'un yaptığı dönüşümle, 10 kişinin zorlanarak yaptığı işi artık iş makinesi yardımıyla yaptıklarını kaydetti.

İş makinesinin önüne takılan aparatın tomruk sıkıştırmadan yük taşımaya kadar bir çok işin kolaylıkla yapılabildiğini ifade eden Okur, "Elbistanlı hemşehrimizin güzel bir yaptı. Kendisini tebrik ediyorum. Artık 10 kişinin yaptığı bir işi kolaylıkla yeni iş makinesi yapacak" şeklinde konuştu.

-iş makinesi

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Okur Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title