Haberler

Hurda Mermer Kadınlara İstihdam Kapısı Oldu

İncirliova'da bir işletmenin hurda mermer parçalarını değerlendirmek için kurduğu atölye kadınlara iş imkanı sağladı.

İncirliova'da bir işletmenin hurda mermer parçalarını değerlendirmek için kurduğu atölye kadınlara iş imkanı sağladı.

Mermercilik yapan Özcan Yavaş, asıl üretimlerinden arta kalan hurda mermerleri değerlendirmek üzere kurduğu dekoratif duvar kaplaması atölyesi, hem işletme için alternatif bir gelir kapısı hem de ilçedeki kadınlar için istihdam imkanı yarattı.

Yaklaşık 5 ay önce kurulan atölyede 18 kadın işçinin, makine yardımıyla belirli ölçülerde kesilen hurda mermerlerden ürettiği dekoratif duvar kaplamalarının, iç pazarda gördüğü ilgi işletmeyi ihracat için de umutlandırdı.

İşletme sahibi Yavaş, baba mesleği olarak mermer kaplama ve mutfak tezgahı üretimi yaptıklarını belirtti. Üretimlerinden arta kalan mermer parçalarını değerlendirmek için atölye kurduğunu anlatan Yavaş, atölyede de kadın işçi çalıştırmayı tercih ettiğini söyledi.

Yavaş, kadınların çok daha titiz ve disiplinli çalışması nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İş yerinde kadınların çalışmasından çok memnunum. Zor bir iş ama onların çalışma azmini gördükçe mutlu oluyoruz. Atölyemizi açalı henüz 5 ay olmasına rağmen kadınların çalışmaları sayesinde çok iyi netice elde etmeye başladık. Şu an mamullerimizi yakın çevreye veriyoruz ama kaliteyi yakaladık, bundan sonraki hedefimiz dış ülkelere ihraç etmek olacaktır."

Anne kız birlikte çalışıyorlar

İşçiler arasındaki 17 yaşındaki Elif Yakış ile annesi Dilek Yakış, anne kız çalıştıkları atölyede aile bütçesine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mermer parçalarını kovalara doldurup üretim bandına taşımanın erkekler için bile yorucu bir iş olduğunu ifade eden Elif Yakış, tüm zorluklarına karşın işini severek yaptığını söyledi.

İşçilerden Fatma Altay ise ekmeklerini alın teriyle taştan çıkarmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, "İş yerimizde çok rahatız, çalışmakta zorlanmıyoruz. Taştan da olsa herkes evine ekmek götürebiliyor" dedi.

Birgül Yıldız da yaptıkları işin güç istemesine rağmen severek çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

İncirliova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title