Haberler

Hurda Demirden Otomobil Ürettiler

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencileri, okulun atölyesindeki hurda demir parçalarıyla otomobil üretti.

Atölyede atıl durumdaki hurda demir parçalarıyla saatte 50 kilometre hıza ulaşabilen, motoru öğrenciler tarafından dizayn edilen ve bir yıllık süren çalışma sonucu tamamlanan otomobil, BEÜ Teknik Bilimler MYO Proje Sergisi'nde tanıtıldı.

BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi Metin Kaynaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, atölyelerindeki atıl durumda bulunan hurda parçalarıyla otomobil yaptıklarını söyledi.

Otomobilin motorunu da kendilerinin hazırladığını ifade eden Kaynaklı, şöyle konuştu:

"Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz proje sergisinde yaptığımız otomobili sergiledik. Atölyemizdeki hurda atıl malzemelerden böyle bir araç yaptık. Bu araçta dışarıdan bir malzeme kullanmadık. Emeğimizle atölyemizdeki hurda malzemelerden yapıp hareket ettirdiğimiz aracımızı projemizde sergiledik. Aracımız 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. İki zamanlı bir motor. Motosiklet motoru olarak dizayn ettik. Motoru da atölyemizdeki atıl malzemelerden yaptık. Yani hazır bir motor getirip araca takmadık. Tamamen el emeğiyle yapılan bir araç."

Kaynak: AA / Yerel

Eren Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title