Haberler

Hurda Buzdolabı Kuluçka Makinesi Oldu

Güncelleme:

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yaşayan güvenlik görevlisi 39 yaşındaki Halil İbrahim Uz (, hurda buzdolabından kuluçka makinesi yaptı. Bu makineyle evinde yumurtalardan civciv çıkarıp yetiştiriyor.

MALZEMELERİ HURDACIDAN VE TAMİRCİDEN BULDU

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Pazaryeri Yurdu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Uz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaya hobi olarak başladığını dile getirerek, hurdacıdan buzdolabı, tamirciden araç silgi motoru, bilgisayar fanları, motosiklet zinciri gibi aparatlar kullanarak hareketli 3 raftan oluşan 168 yumurtalık makineyi yaptığını anlattı.

KULUÇKA İÇİN ARAÇ SİLECEK MOTORU KULLANDI

Buzdolabının içini yerleştirdiği ısı ayarlı rezidansla ısıttığını dile getiren Uz, şöyle konuştu:

"Civcivlerin çıkması ve civcivin oluşum esnasında yumurtanın zarına yapışmaması için belirli bir derecede nem olması gerekiyordu. Bunu, dolabın içine koyduğum su haznesiyle sağladım. Oluşan havayı dağıtmak içinde bilgisayar fanları kullandım. Kuluçkaya yatan tavuk altındaki yumurtaları belirli aralıklarla kendisi çevirir, ben de araç silecek motoru ve motosiklet zinciri sayesinde belirli aralıklarla rafları hareket ettirerek bunu sağladım."

"KOMŞULARIM TAVUK SAHİBİ OLUYOR"

Uz, makineyi yaptığından beri yaklaşık bin civciv elde ettiğini belirterek, zaman zaman komşularının getirdiği yumurtaları da kuluçkaya yatırdığını söyledi.

Yumurtalardan yaklaşık 18 ila 21 gün içinde civciv çıktığı bilgisini veren Uz, "Ucuza mal ettiğim kuluçka makinesiyle hem kendi tavuklarımı yetiştiriyorum hem de komşularım tavuk sahibi oluyor. Hurda malzemelerden yaptığım 300 yumurta kapasiteli kuluçka makinesi bitmek üzere. Onu da devreye sokarak organik civciv ve tavuk üretmeye devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yurtlar Kurumu Pazaryeri Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

ibrahim:

Ada Taş çok pislik derken kendinimi anlatıyorsun. Kafası çalışmayan angutun birisin herhalde sen. Aslında bu şekil üretilen yumurta ve civcivler organik senin asla göremeyeceğin kadar temiz ve sağlıklı. Kuluçkada hijyenik nasıl oluyor bir anlatta herkes öğrensin. Benim gördüğüm kadarıyla senden yüzkere daha temiz ortamda üretiliyor. Ben bunun gibi girişimcilerle gurur duyuyorum inşaallah sayıları çok çok artsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title