Haberler

Hurda Araçlar Usta Ellerde Yepyeni Oluyor

Güncelleme:

Bursa Oto Sanayi Sitesi'nde (Otosansit) tamircilik yapan Rıdvan Özcihan (62), hurdaya ayrılan araçları bakımdan geçirerek onlara yeni modeller verip farklı alanlarda kullanılmasını sağlıyor.

Özcihan, AA muhabirine, 10 yaşında başladığı mesleğini 52 yıldır severek yaptığını söyledi.

Daha önce otobüs tamirciliğiyle uğraştığını ancak eski, hurdaya çıkacak araçların onarımı işinin ilgisini çektiğini ve bu alana yöneldiğini belirten, Özcihan, şöyle konuştu:

"Eski, atıl durumdaki araçlara el atılması gerekiyordu. Bu amaçla atıl durumdaki araçları tekrar trafiğe çıkarıp esnafımızın yararlanabileceği şekilde pazar teşhir araçları haline getiriyorum. Safari, Çanakkale Gezici Müzesi ve Galatasaray Spor Kulübünün forma satışı gibi amaçlarla kullanılan özel araçlar yaptım. Siyasi partilerin propaganda otobüsleri gibi araçları da yapıyorum. Türkiye'de eski araç yok, bakımsız araç var. Bakım yapıldığında da bunların rahatlıkla çalışabileceğini ispatlamaya uğraşıyorum. Devletten de çırak desteği istiyorum. Çıraklar okuduktan, 20 yaşına geldikten sonra bize geliyorlar, bu da olmuyor. Mesleki okulların, mesleğe meyilli olanları bize yönlendirmesini arzu ediyorum. Amacım; bu mesleği yaşatmak."

Şimdiye kadar yüzlerce aracı onarıp tasarlayarak farklı kullanım alanlarında hizmete sunduğunu dile getiren Özcihan, müşterilerinin 100-150 bin lira verip yenisini alacağına 25-30 bin lira gibi masrafla aynısına sahip olabildiğini vurguladı.

Türkiye'de kendisinden başka bir ustanın bu işle uğraşıp uğraşmadığını araştırmadığını bildiren Özcihan, "Türkiye'de ilk siyasi parti propaganda otobüsünü yapan benim ama işin kaymağını yiyenler, parası olanlar oldu" ifadesini kullandı.

Özcihan, Ankara'daki eski tip bazı belediye otobüslerini lüks araçlara dönüştürdüğünü kaydetti. Bu işi kendisine yaptıranların dükkanına bir daha gelmediği bilgisini veren Özcihan, "Neden gelmediklerini sordum. 'Usta oraya gelip araçları yaptırmak bize 5 bin liraya mal oluyor. Senin araçlarını ölçü olarak kullanalım, Ankara'da yaptıralım' dediler. Telif hakkı almadım. Kimsenin rızkına mani olmak istemiyorum. Yeter ki hurdaya, çöpe gidecek araçları tekrardan kullanıma kazandırsınlar, gerekirse gelsinler bu işi yapanlara yardımcı bile olurum" ifadesini kullandı.

Ömrü yettiğince bu işle uğraşmak istediğini anlatan Özcihan, otobüs karoseri, seçim propaganda, pazar teşhir ve sergi, meşrubat araçları, halk otobüsü revizyonu, minibüs iç dizaynı gibi çalışmalarını sürdürdüğün sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title