Haberler

Hurafe Değil Bilimsel Araştırma: Bu Meyveyi Yiyen Hamile Kalıyor

Güncelleme:

Amerika'da 147 kadını kapsayan araştırmalara göre, tüp bebek tedavisi gören kadınların bol avokado meyvesi ile hakiki zeytinyağı tüketmesi çocuk sahibi olma ihtimalini yaklaşık 3 kat artırıyor.

147 KADINI KAPSAYAN ARAŞTIRMAYLA ORTAYA ÇIKTI

İlginç bilimsel gerçek Harvard Tıp Fakültesi Massachusette General Hastanesi Üreme Merkezi'nde tedavi gören 147 kadını kapsayan araştırmayla ortaya çıktı. Bilimsel sonuçlar, İstanbul'da yapılan ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) Avrupa Üreme Derneği Toplantısı'nda 150 ülkeden 10 binin üzerinde katılımcıyla paylaşıldı.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, diyetteki yağlarla tüp bebek tedavisini ilişkilendiren ilk çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

AKDENİZ DİYETİ YAP, ÇOCUĞUN OLSUN

"Akdeniz diyetinin bir parçası olarak tüketilen bazı gıdalardaki yağlar, tüp bebek tedavisi gören kadınlarda başarıyı üç kat arttırabilir.

EN ZENGİN GIDA AVOKADO, ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık ve tohum yağı gibi tekli doymamış yağ içeren diyetlerin, anne olma açısından, farklı yağ çeşidini içeren diyetlere göre daha faydalı olduğu bulunmuştur. Bu yağları bol miktarda tüketenlerin tüp bebek tedavisi sonrası bebek sahibi olma oranları, az miktarda tüketenlere göre 3,4 kat daha fazladır.

Harvard'daki çalışma grubunun lideri Prof. Jorge Chavarro, tekli doymamış yağlar açısından en zengin gıdanın avokado ve zeytinyağı olduğunu söylüyor.

TEREYAĞI VE KIRMIZI ET TÜKETENLERDE...

Tereyağı ve kırmızı etten zengin beslenme şekli olan grupta ise, tüp bebek tedavisi sırasında toplanan kaliteli yumurta sayısı düşüktür.

DOĞURGANLIĞI ARTIRIYOR

Bu çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılar, zaten kalbi koruduğu bilinen, tekli doymamış yağların vücudun iltihabi yanıtını azaltarak ve insülin duyarlılığını değiştirerek doğurganlığı artırdığını düşünmektedir.

Çalışma grubunu oluşturan ve tüp bebek tedavisi gören kadınlar, farklı beslenme tiplerinin içerdiği yağların miktarlarına göre gruplara ayrılmış ve her grupta elde edilen tedavi sonuçları birbiriyle karşılaştırılmıştır.

Tüm yağ çeşitlerini bol miktarda tüketenlerde elde edilen yumurta sayısı azdır ve iyi kalitede değildir. Özellikle de doymuş yağlardan zengin besinleri tüketenlerde. Ayrıca besinlerle fazla miktarda çoklu doymamış yağ tüketenlerde, embriyo kalitesinin oldukça kötü olduğu görülmüştür.

CANLI DOĞUM ORANI 3-4 KEZ DAHA FAZLA

Oysa besinlerle yüksek oranda tekli doymamış yağ tüketenlerde, canlı doğum oranı, bu yağları en düşük seviyede tüketen gruba göre 3,4 kez daha fazladır.
Elde edilen sonuçlar oldukça enteresan olmakla beraber, diyetteki yağlarla tüp bebek tedavisini ilişkilendiren ilk çalışma. Bu nedenle de olgu sayısı az olmasına rağmen, ortaya çıkan sonuçlar daha ileri düzeyde araştırmayı hak ediyor."

AVOKADO TÜRKİYE'DE DE YETİŞİYOR

Bu arada, anavatanı Meksika ve Guetamala olan avokado yetiştiriciliği Türkiye'de, 1980'li yılların ortalarından itibaren hızla artmış, özellikle Alanya, Gazipaşa ve Anamur gibi Akdeniz kıyı şeridinde bulunan yerlerde yaygın olarak üretilmeye devam ediyor.

Ne yazık ki, Türkiye'de avokado meyvesi çok az tüketiliyor. Bunun en önemli nedeni de bizim damak tadımıza uymaması. Op. Dr. Betül Görgen, E ve C vitamini açısından da zengin olan bu meyveyi tüketmeleri için insanları bilinçlendirmenin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İstanbul Türkiye Akdeniz Bebek Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (7)

vatansever80:

tanesini üç liradan satıyorlar marketlerde vatandaş nasıl yesin

29
0
yanıtYanıtla
baksana:

bende yersem kalırmıyım acaba? Not : Ben Tolga

9
3
yanıtYanıtla
FALSOCU:

EEE ÇİNLİLER BULDUKLARI HERŞEYİ YİYORLAR. AMA ÇOĞALIYORLAR NE ALAKA . HABİRE AVAKADOMU YEMİŞLER. ET YİYECEKSİN ET. TÜRKÜN ETTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. AT SIRTINDA ASYADAN BURALARA ET YİYEREK GELDİK. ETİNİ EKSİK ETMEYİN ÇİNİ DEĞİL AMA AMERİKAYI NUFUSTA GEÇERİZ.

4
2
yanıtYanıtla
sgsgd:

angus

yanıt0
yanıt1
KAPKARA:

yalandan kim ölmüş atın atabildiğiniz kadar bu gün avakodo dersiniz yarın enginar olur öbürgün sarımsak olur daha sonra soğan olur olurda olur. Ne bulursanız ONU yiyin ağa en iyisi böyle yaşam

3
0
yanıtYanıtla
helal:

elde kalmış satılmayınca . . habere bak.

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Hamile kalmak istiyorsan ne yemen gerektiği belli ama o avokado mudur emin değilim :P

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title