Haberler

Hülya Koçyiğit'ten Uyuşturucu Bağımlılarına Film Tavsiyesi

Milli Sinema mücadelesinin sembol ismi Yücel Çakmaklı, "Türk Sineması’nın 100’üncü Yılı Etkinlikleri" kapsamında Esenler’de anıldı.

Milli Sinema mücadelesinin sembol ismi Yücel Çakmaklı, "Türk Sineması'nın 100'üncü Yılı Etkinlikleri" kapsamında Esenler'de anıldı. Düzenlen panelde konuşan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit uyuşturucu bağımlısı gençlerin Çakmaklı ile çalıştığı 'Diriliş' filmini izlemelerini tavsiye etti.

Esenler Belediyesi ve Sinefesto'nun ortaklaşa düzenlediği "Türk Sinemasının 100'üncü Yılı Etkinlikleri" Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Etkinlik kapsamında ilk olarak "100 Yılın Unutulmazları Film Afişleri Sergisi"nin açılışı gerçekleşti. Sergiyi Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türk sinemasının önde gelen isimlerinden ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, Yönetmen Mesut Uçakan, Sinema Tarihçisi Burçak Evren ve TV Programcısı Bünyamin Yılmaz beraber gezdi. Serginin ardından Kazım Türker Konferans salonunda Türk Sineması'nın unutulmaz yönetmeni Yücel Çakmaklı düzenlenen panelde anıldı.

"Türkiye'nin milli sinema mücadelesi" isimli panelde Yücel Çakmaklı'nın hayatını ve sinema mücadelesini Abdulhamit Güler'in moderatörlüğünde Hülya Koçyiğit, Mesut Uçakan, Burçak Evren ve Bünyamin Yılmaz anlattı. Son dönemde arkan uyuşturucu kullanımına karşı Hülya Koçyiğit eskiden oynadığı ve yönetmenliğini Yücel Çakmaklı'nın üstlendiği filmi tavsiye etti.

"UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI DİRİLİŞ FİLMİNİ SEYRETSİN"

Yücel Çakmaklı ile "Zehra" ve "Diriliş" filmlerinde birlikte çalışan oyuncu Hülya Koçyiğit panelde Yücel Çakmaklı ile ilgili anılarını söyle anlattı. Koçyiğit, "Her insan bu hayattan göçerken bir iz bırakmak ister hepimiz bunu hayalini kurarız. Yücel Çakmaklı verdiği sinema filmleriyle bu halkın üzerinde bir iz bırakmış sanatçıdır. Filmler de din vurgusu yapılıyordu gereğince. Yücel Çakmaklı bu algıyı değiştirdi ve filmler de kullandı. Çakmakla birlikte çalıştığım Diriliş filmi gençliğin itina ile özenle seyretmesini istediğim bir filmdir. Çünkü ne yazık gençliğimizin uyuşturucu ile ilgilendiğini görüyoruz. Bu konuda çok büyük acılar yaşanıyor. Diriliş filmi bir bağımlının tekrardan hayata sarılmasının en büyük nedeninin ailesinden gördüğü destek olduğunu gördük. Bu filmi büyütün kalbimle izlemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Belediyenin işi sadece rutin görevlerini yapmak olmadığını hatırlatan Esenle Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, "Yol, park ve bina gibi şeyleri yapmak bizim görevimiz zaten. Ama asıl olan görevimiz şehrin bir defa mekan imarını yaparken insanın imarına katkı sağlayacak olan kültür ve sanata yapacağımız yatırımlardır. Bunun için Esenler de her bir ferdin bu benim sanatım diyeceği kültür sanat işleri yapmayı kendimize bir görev kabul ediyoruz. Türk Sinemasının 100.yılı münasebetiyle yapmış olduğumuz resim sergisi ve gerçekleştireceğimiz panelimiz ile Esenler de bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Yönetmenlerin sinemaya bir yaşam ve ömürlerini verdiğini belirten Burçak Evren, "Yönetmenler bazen kendi düşüncelerini, kendi ideolojilerini sinemaya aktarmak isterler. Yönetmenlerle çoğu zaman ters noktalara düşsek bile onları dışlamıyoruz. Çünkü onlar bizim hikayelerimizi anlatıyorlar. Türk sineması uzun süre ufak bir bilet karşılığında bizlere düşler armağan etti. Ne mutlu bize o düşünceleri armağan ettiler, Türk Sineması'nı 100'üncü yılına getiren yönetmenler oldu" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Hülya Koçyiğit Yücel Çakmaklı Esenler Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title