Haberler

Hulusi Belgü "Fenerbahçe Başkanlığına Resmen Adayım" 2

Hulusi Belgü "Fenerbahçe Başkanlığına resmen adayım"

"3 Temmuz sadece Aziz Yıldırım davası değildir, 3 temmuz bütün Fenerbahçe'nin davasıdır"

"Artık başkan adayı olmak çok zor"

"Beni telefonla arayan kimse olmadı başkan herhalde yanlış numarayı çevirdi"

"Dünya çapında bir teknik direktörle anlaşılması gerekiyor"

Başkan çok yorgun ve yıpranmış"

"Fenerbahçe'nin yüzde 24 hissesinin satıldı"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu hafta sonunda gerçekleştirilecek olan genel kurulu için Hulusi Belgü başkanlığa adaylığını açıkladı.

Levent Wyndham Otel'de basın toplantısın düzenleyen Hulusi Belgü, başkanlığa adaylığını resmen duyurmuş oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Sicil Kurulu'nun kendisine verdiği 2 yıllık bir cezanın olduğunu ve tedbirin kaldırılmasının dün netlik kazandığını ifade eden Belgü, "Bugün itibarıyla Fenerbahçe başkanlığına resmen adayım. Resmi olarak bugün açıklıyorum. 2 yıllık tedbir cezam vardı. Bu cezanın kalkıp kalkmadığını sicil kuruluna sordum. Yanıt ancak perşembe günü (dün) geldi. Verdiğimiz ilandan sonra geldi dedi.

Hulusi Belgü, Aziz Yıldırım'ın gazeteye verdikleri ilanın bir cümlesini çıkararak tehdit edildiği yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak, "Yayınladığımız son ilandan sonra sayın başkan sadece bir kelimeyi seçerek kendisine göre yorumlamış tehditle vurulmakla vurmakla özdeşleştirmiş açıkçası çok üzüldüm orada çok kibarca net bir şekilde kendisine bu dönemde adaylığı konusundaki kararlığını iyi düşünmesini nihayetinde Fenerbahçe Kulübü'nün ve kendisinin artık genel kurul üyeleriyle taraftarlarla ciddi problemler yaşadığını bu sezon ciddi başarısızlıklarla kaldığımızı Fenerbahçe'nin haklarının yeteri kadar korunup kollanmadığını başkanın çok yıprandığını kibar dille izah etmeye çalıştık yanlış anlamış bambaşka şeylere çekmiş vurmak vurulmakla konuşmasına başladı büyük üzüntü duydum bizim herhangi bir şekilde bunu yapmaya imkan yok bilakis Fenerbahçe ile ilgili en ufak bir sorun olduğunda, saldırı olduğunda herkesten önce bu futbol takımı başkanı yöneticileri için de geçerli biz kendimizi siper ederiz başkana böyle bir şey olmasına izin vermeyiz. Fenerbahçe için canımızı veririz yanlış bir ifadede bulunmasını yorgunluğuna veriyorum" ifadelerini kullandı.

"3 Temmuz bütün Fenerbahçe'nin davasıdır"

3 Temmuz sürecinin bütün Fenerbahçe'nin davası olduğunu belirten Belgü, "3 Temmuz sadece Aziz Yıldırım davası değildir, 3 temmuz bütün Fenerbahçe'nin davasıdır. Hem başkan hem takımları için yakından takip etmek zorundadır. Bu lekeyi temizlemek zorundadır. Çoluğumuza çocuğumuza şanlı Fenerbahçe mirasını bırakmak zorundayız. Kim olursa bu sorumluluğun bilincinde hareket edecektir" şeklinde konuştu.

"Artık başkan adayı olmak çok zor"

Başkan adayı olmanın zor olduğunu da ifade eden Belgü, "1,5 günde adaylığımız ortaya çıktı. Başkanın, genel kurulun takdir ettiği miktarın 2 katına çıktı. İmzaları toplarken burada değildim, 5 günlük seçim kampanyasıyla konuyu huzurlarınıza getirdik. Gazete ilanında aday olmayacaksa başkan birini önerecek olsaydı bu tip yarışın içine girme niyetinde değildik. Bu iş dünyanın sonu değil başkan seçilirim seçilmem fark etmez. Seçilirsem gururla taşırım, seçilmezsem aynı şey başkan için de geçerli sinirlenmeye tehdit etmeye hiç gerek yok ne yazık ki telefonlar açılıyor tehditler yapılıyor. Benim reklamlarımı düzenleyen arkadaşım yanımda yok, onun hiçbir günahı yok. Tek derdi parası karşılığında yardımcı olmaktı neden onlara bu tip telefonlar gelir anlamakta zorluk çekiyorum beni telefonla arayan kimse olmadı başkan herhalde yanlış numarayı çevirdi"

"Stadı salı pazarına kaydıralım, daha büyük konforlu stat yapılsın"

Fenerbahçe'nin futbolda bu sene başarısız bir tabloyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Belgü, "Sistem kurmakta güçlük çekiyoruz, devamlı antrenörler oyuncular değişiyor nihayetinde başarısızlık geliyor. 655 milyon liralık borç var yönetimin çıkardığı tabloda. Fenerbahçe Kulübü'nün 31 Aralık tarihi itibariyle borçları burada var. Mayıs 2014 itibari ile de Sportif A.Ş rakamları var Fenerbahçe'nin borcu 900 milyon TL'ye ulaşmıştır. Şubat ayında 614 milyon lira da bankalara borcu vardır. Fenerbahçe'nin yaklaşık 100 milyon faiz ve kur giderleri var. Stattan elde ettiği gelirle 100 milyonun altında kaldığını görürsünüz. Kombine satışları çok düştü 200 milyon liranın nakit açığı varmış, bu sene bir tek Diego alınmış 50 milyon Euro açıklamasıyla bu tablo ters düşüyor. Fenerbahçe tribününe gelen bütün taraftarların bütünlük içinde takımı desteklemesi lazım ne aleyhine futbolcuya bağıran taraftarı tasvip ederim ne de tribünün kapatılmasını. Yönetici sürelerinde sınırlandırma, basketbol, voleybolun da şirketleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Amatör şubelerin bir çatı altında şirketleşmesi gerekiyor. Stadı salı pazarına kaydıralım, tartışmalı arazi var oraya daha büyük konforlu stat yapılsın. Bu stat bittikten sonra öbür tarafa Fenerbahçe'ye sürekli gelir getirecek tesisler yapılsın. Önerim hala geçerli. Devletin Fenerbahçe'ye vereceği sözü tutacağına inanıyorum. Yaptığım projeyle Fenerbahçe 200-250 milyon liralık gelir gelecek. Zor olmayacağını zannetmiyorum" dedi.

"Dünya çapında bir teknik direktörle anlaşılması gerekiyor"

Dünya çapında bir teknik direktörle anlaşması gerektiğini ifade eden Hulusi Belgü, "'Yaptığımız görüşmeler var futbolun tam patronu olması minik takımdan büyük takıma kadar bütün yapıyı onun kurması gerekiyor. 1 yıl yapılanma süresini kendimize veriyoruz. Tabii ki şampiyonluğa oynayacağız ama 5 sene sonunda Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmasını arzuluyoruz. Başkan soyunma odalarına inmezse, teknik direktörün işine karışmazsa futbolculara sadece moral vermek için konuşarak destek olursa teknik direktörün işi kolaylaşır. Basketbolda Obradovic örneği var. Obradovic aldı takımı belli bir yere getirdi" şeklinde konuştu.

Başkan çok yorgun ve yıpranmış"

Mevcut Başkan Aziz Yıldırım'ın kendisine çapulcu demesi ile ilgili de çaıklamalardfa bulunan Belgü, şu ifadeleri kullandı Başkan çok yorgun ve yıpranmış. Ne söylediğinin farkında değil. Büyük Fenerbahçe'nin büyük başkanı böyle sözler etmez. İlanı verenlerin hepsi Fenerbahçe kongre üyesi. Hepsi 3 Temmuz'da başkan için kendilerini ortaya attılar. Beraber hareket ettiğim iki arkadaş, başkan Beşiktaş'tan götürülürken arabanın önüne yattılar. Biri de salonda.

"Fenerbahçe'nin yüzde 24 hissesinin satıldı"

Hulusi Belgü, Fenerbahçe'nin yüzde 24 hissesinin satıldığını, kendisinin de hisse satışına karşı olduğunu ifade etti.

Belgü, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex'in seçim malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini, yüreğinde bir gün sarı-lacivertli takımda teknik direktörlük yapmak olduğunu ve kulüpte Mirsad Türkcan ile Ömer Onan'a jübile yapıldığını belirtti.

Hulusi Belgü, yönetim kurulu listesinde yer verdiği bazı isimleri de düzenlediği toplantıda açıkladı.

İsimler şu şekilde Abdullah Üçyiğit, Hakan Kodal, Aksel Butrosoğlu, Ahmet Öksüz, Şaban Erdikler, Işık Eyigüngör, Engin Aksoy, Mustafa Arslan, Ali Rıza Tekin, Rahmi Eyüboğlu, Adem Köz, Göksel Özanay, Kayhan Darcan Fuat Atalay, Taner Güven, Bülent Eriş. Öte yandan Rahmi Eyüboğlu, Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede Ülker'in basketbol takımına olan sponsorluğu bıraktığını kendisine söylediğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Spor Kulübü Ivan Obradovic Aziz Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title