Haberler

Hulusi Akar, Dişli'ye Bağırmış: Ne Darbesi Ulan, Sen Manyak mısın

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Org. Akar, 15 Temmuz günü yaşadıklarını tanık sıfatıyla anlattı. 'Herkesi alacağız' diyen Dişli'ye, "Ne diyorsun ulan, ne darbesi, manyak mısın" diye bağırmış.

15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz günü yaşadıklarını tanık sıfatıyla savcıya anlattı. Akar, "Beni Gülen ile Tuğgeneral Hakan Evrim görüştürmeye çalıştı. Darbeye karşı durdum, "Yapmayın, yanlış yoldasınız, kan dökmeyin" dedim, dinletemedim" dedi.

Akar'ın ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

DİŞLİ "OPERASYON BAŞLADI, HERKESİ ALACAĞIZ" DEDİ

''Yapmayın, yanlış yoldasınız dedim. Ama darbenin başındaki isimlerden Tümgeneral Mehmet Dişli 'komutanım geri dönüş yok, biz bu yola çıktık' dedi. 'Komutanım operasyon başladı herkesi alacağız' gibi şeyler söyledi.

"ULAN NE OPERASYONU, SEN MANYAK MISIN?" DİYE BAĞIRDIM

Hiddetle 'Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha yapmayın' şeklinde bağırdım. Benim seninle böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz kim bunlar siz kimsiniz dedim.

"ÖLÜM OLMADAN BİTİRİN' DEDİM, İKNA EDEMEDİM"

Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim 'ölüm olmadan bitirin' dedim fakat ikna edemedim. 'Komutanım bu iş bitti, herkes yola çıktı' anlamında şeyler söylüyordu.''


Orgeneral Hulusi Akar'a Fethullah Gülen'le görüştürme teklifini götüren Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim

"DİŞLİ'NİN RUH HALİ FARKLIYDI"

Darbe girişimiyle ilgili olarak ilk bilgi Tümgeneral Mehmet Dişli tarafından verildi. Geçmişte bildiğim ruh halinden farklı bir tarzda içeri girdi ve farklı bir tarzda konuşmaya başladı. "Birazdan göreceksiniz, taburlar yola çıktı, birazdan göreceksiniz "diyordu."

"ERDOĞAN'IN KONUŞMASI MORALLERİNİ BOZDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nda konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. 'Savaştan bile beter ettiniz gidip teslim oldun' dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü. Akın Öztürk'e ısrarla 'Onları vazgeçir' diyordum. 'İnsanları kandırmayın' diye onlara çıkıştım, 'Tamam komutanım biz vazgeçiyoruz' dediler. Beni Cumhurbaşkanı veya Başbakan ile görüştüreceklerini söylediler. Teşebbüse son verdiler."

GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRMEK İSTEYEN GENERAL'İN ADINI VERDİ

Orgeneral Akar, kendisine zorla darbe bildirisini imzalatmak isteyen ismin Tuğgeneral Hakan Evrim olduğunu ve bu kişinin de "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim" dediği yönünde ifade verdi. Akar, "Ben kimse ile görüşmem'' diyerek terslediğini söyledi. Komutan "Ardından Akın Öztürk dışındakiler odayı terk ettiler" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hulusi Akar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title