Haberler

Kara Kuvvetleri Komutanı, Aktütün'de Konakladı

Güncelleme:

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Aktütün, Dağlıca, Baski Tepe ve Süngü Tepe gibi üs bölgelerini denetledi ve geceyi Aktütün'de geçirdi.

21 Ekim 2007'de, 12 şehit verilen Dağlıca, sıradışı bir komutanı ağırladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 26-27 Eylül'de Van ve Hakkari'deki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bölgesinde denetleme yaptı.

KRİTİK NOKTALARA DENETİM

Vatan'ın haberine göre; Komutanın daha önce PKK'lıların baskınına uğrayan ve çok sayıda şehit verilen Aktütün, Dağlıca, Baski Tepe ve Süngü Tepe gibi üs bölgelerini denetlemesi dikkat çekti. Akar, gözetleme kulesi ve mevziinde incelemelerde bulunduğu Aktütün Üs Bölgesi'nde gece konakladı. Akar, sabah da askerlerle birlikte Aktütün'de kahvaltı yaptı. Baski Tepe'de, mevzide de inceleme yapan Akar, Baski Tepe Üs Bölgesindeki Modüler Geçici Üs Bölgesi Sistem İletişim Merkezi'ni de denetledi. Burada teröristlerin hareketliliğini takip eden hassas kameralar bulunuyor. Akar, Süngü Tepe'de ise ordu ve tabur komutanından bilgi aldı.

KARAKOLLAR GÜÇLENDİRİLECEK

Çözüm sürecinden önce 9 şehidin verildiği 1985'teki Serin Karakolu'na yapılan baskının ardından çok sayıda karakol saldırıya uğradı. Ekim 2008'de, Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na yapılan ve 16 askerin şehit olduğu kanlı saldırının ardından ise sınır karakollarının güçlendirilmesi kararı alındı. TOKİ tarafından ihalesi yapılmış 275 karakolun ihale bedeli, 1 milyar 455 milyon 701 bin lira.

SURİYE DENETLEMESİ

Org. Akar gibi hava ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesinin ardından dikkatlerin çevrildiği Hava Kuvvetleri'nin Komutanı Org. Akın Öztürk de kritik denetlemelerde bulundu. Öztürk, Suriye tehditi nedeniyle büyük önem taşıyan güneyde konuşlu radar ve HAWK Kıta Komutanlıklarını denetledi. Öztürk, 26 Eylül'de Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep'te konuşlu bulunan Radar ve Hava Savunma Birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

MAVİ KAPAK TOPLADI

Orgeneral Akar'ın, Dağlıca Üs Bölgesi'nde nöbet mevziinde askerlerin boş pet şişe kapaklarını gazilere yardım maksadıyla toplaması dikkat çekti. Kampanya kapsamında toplanan kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelir, gaziler için kullanılıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hulusi Akar Dağlıca Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
title