Haberler

Hükümlüler Üreterek Kazanıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Hükümlülerin atölyede çalışmaları Atölyede üretilen eserlerden detaylar Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer'in konuşması Hükümlüler üreterek kazanıyor Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin yaptığı el işi ürünler, Şanlıurfa Adliye Sarayı'nda sergilenecek Kurum Müdürü Yılmazer: "Sergiden elde edilecek gelir tamamen hükümlülerimizin hesaplarına aktarılacak" Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki cezaevinde hükümlüler, yaptıkları el işi ürünlerin sergilenmesiyle gelir elde edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu

Hükümlülerin atölyede çalışmaları

Atölyede üretilen eserlerden detaylar

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer'in konuşması Hükümlüler üreterek kazanıyor

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin yaptığı el işi ürünler, Şanlıurfa Adliye Sarayı'nda sergilenecek

Kurum Müdürü Yılmazer:

"Sergiden elde edilecek gelir tamamen hükümlülerimizin hesaplarına aktarılacak"

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki cezaevinde hükümlüler, yaptıkları el işi ürünlerin sergilenmesiyle gelir elde edecek.

Akçakale-Şanlıurfa karayolunun 10. kilometresinde bulunan, yaklaşık 450 mahkumun kaldığı Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumunda meslek edindirme kursları veriliyor. Kurslara katılan mahkumlar, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de para kazanıyor.

Kurum tarafından oluşturulan atölyede 2 aylık el işi kursuna katılan 14 mahkum, bakır tablo ve saat, maket gemi gibi eserler üreterek, hünerlerini sergileme fırsatı buluyor.

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlülerin meslek edinmesine, mesleği olanların da bunu gelişmesine imkan sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kursa katılan hükümlülerin meslek öğrenerek para kazandığını anlatan Yılmazer, şöyle konuştu:

"Mahkumların hem iş ve meslek edinmelerini hem gelir elde etmelerini sağlamak hem de boş zamanlarını değerlendirmek adına, onları burada istihdam ediyoruz. Hükümlülerimiz bakırdan eserler ve maket gemi gibi el işleri üretiyor. Kursumuz tamamlanınca kursta başarılı hükümlülerimiz, hobi olarak atölyede eserler üretmek istedi. Biz de yönetim olarak onlara böyle bir imkan sunuyoruz. Hükümlülerimiz çok gayretliler ve kendilerini bayağı geliştirdiler, bizler de destek vermeye çalışıyoruz."

Hükümlülerin ürettiği eserleri mayısta Şanlıurfa Adliye Sarayı'nda sergilemeyi amaçladıklarını ifade eden Yılmazer, "Sergiden elde edilecek gelir tamamen hükümlülerimizin hesaplarına aktarılacak ve kurumumuzun sergiden herhangi bir gelir talebi olmayacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Yılmazer Şanlıurfa Akçakale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title