Haberler

Hükümlüler Türkü Söyleyerek Cezalarını Çekiyor

Adana'da, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilenler ile haklarında tedavi kararı verilen hükümlülerin rehabilite edilmeleri için oluşturulan 'Hükümlüler Korosu' çalışmalarına başladı.

Adana'da, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilenler ile haklarında tedavi kararı verilen hükümlülerin rehabilite edilmeleri için oluşturulan 'Hükümlüler Korosu' çalışmalarına başladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, kurum bünyesinde cezalarının infazı devam eden hükümlülerin kişisel becerileri kazanmaları, toplum içinde sorumluluklarını yerine getirebilmeleri ve bir gruba ait olma yetkisini kazanmaları amacıyla çeşitli etkinlik ve kurslar düzenleniyor.

Bu eğitim ve kurslar kapsamında Adana'da hükümlülerden oluşan "Hükümlüler Korosu" ve halk oyunları ekibi oluşturuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Bölüm Şefi Ferhat Yurt eşliğinde, 28 hükümlü bir yandan bağlama çalmayı öğrenirken diğer yandan koro ve halk oyunları alanında eğitim alıyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin Mimar Sinan Açık Hava Konferans Salonu'nda hafta sonları verilen eğitim çalışmalarını yerinde izledi.

Başsavcı Yeldan, sevilen türkülerden oluşan mini bir konser verip halk oyunları gösterisi yapan hükümlülerin performansını beğendiğini ifade etti.

Yeldan, verilen kurs ve eğitimlerin hükümlülerin cezalarının bir parçası olduğunu belirterek, bu kursa katılanları eğitim sonunda kendileriyle, toplumla, aileleriyle barışık, çevresine pozitif değerler sunan bireyler olarak görmek istediklerini belirtti.

Hükümlülere çeşitli tavsiyelerde bulunan Yeldan, şunları kaydetti:

"Sorumluluklarımızın farkında olarak iyiye, doğruya ve güzele doğru adım atmalıyız. Denetimli Serbestlik bünyesindeki uzmanlarımızın hepsi bunu sağlamaya çalışıyor. Hükümlülerin yapacağı şey de buna dört elle sarılmak, bunların kıymetini bilmektir. Bundan sonraki aşamalarda da talepler doğrultusunda verilen kurslar devam edecek."

Cezasını koroya katılıp şarkı söyleyerek çeken adı açıklanmayan hükümlülerden biri de verilen eğitim ve kurslar için teşekkür ederek, "Belki bu kurslar açılmasaydı, hepimiz yine aynı yerlerde, kahvede, park köşelerinde eski yaşantımıza, hatalarımıza devam edecektik. Bizler burada yeni arkadaşlar, dostluklar edindik, kötü alışkanlıklarımızı geride bıraktık. Bize bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yeldan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title