Haberler

Hükümlü ve Tutukluların El İşi Sergisi Açıldı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 49 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların el işi ürünlerinden oluşan sergi, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda açıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 49 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların el işi ürünlerinden oluşan sergi, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda açıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, dünyada infaz sisteminin "caydırıcılık ve ıslah edicilik" üzerine kurulduğunu ifade etti.

Cezalandırılan, bir şekilde suça bulaşmış insanların topluma tekrardan kazandırılmasının önemine işaret eden Şahin, tutuklu ve hükümlüleri çeşitli faaliyetler ve eğitimle buluşturup, topluma döndüklerinde kendilerine güvenen, inanan, etrafına ve topluma faydalı olabilecek bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Bunun iş yurtları sayesinde, Adalet Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı açılımla çok daha iyi gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Şahin, 120 bin civarında tutuklu ve hükümlünün yüzde 25'inden fazlasının bir meslek veya sanat öğrendiğini ifade etti. Bu kişilerin topluma döndüğünde doğrudan üretici birey olduğunu aktaran Şahin, bu nedenle faaliyetleri çok önemli bulduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, 2014 yılında 68 bin 374 hükümlü ve tutuklunun meslek eğitim çalışmalarına katıldığını belirtti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, ceza infaz kurumlarında, meslek edindirme çalışmalarına katılan bireylerin, tahliye olduktan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam edebildikleri anlattı. Hatipoğlu, "Bu anlamda ülkemizde son dönemde önemli ve örnek çalışmalar yapılmakta olup, bugün bunun güzel bir örneğini görmekteyiz. 49 ayrı ceza infaz kurumunda meslek eğitim çalışmalarına katılan hükümlülerin el emeği, göz nuru yüzlerce çeşit ürün bugün burada sizlerin beğenisine sunulmaktadır" diye konuştu.

- Emniyet Müdürü, kuzu derisinden ceket aldı

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve beraberindekiler, sergi alanını gezerek, alışveriş yaptı.

Konser verilen ve halk oyunları gösterileri sunulan serginin açılışında, ziyaretçilere çömlek, takı ve çini işlemeciliğinin nasıl yapıldığı gösterildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kuzu derisinden üretilen ceketi 260 liraya satın aldı.

Yağlı boya tablolar, kilimler, takılar ile oymacılık ve diğer el sanatlarıyla ilgili çok sayıda eserin yer aldığı sergi, 21 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hatipoğlu, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım ve savcılar, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi kampüsünün içindeki Bakırköy Adalet Anaokulu'nu ziyaret ederek, çocuklarla yemek yedi.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Vasip Şahin İstanbul Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title