Haberler

Hükümet Yerli Cep Telefonu Yaptıracak

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan hükümet programından yerli cep telefonu müjdesi çıktı.

Davutoğlu'nun açıkladığı hükümet programında "Bilgi ve iletişim teknolojileri destekli yenilikçi çözümlerin yaygınlaşmasında elektronik sektörünün üretici olarak yer almasını destekleyeceğiz. Yerli cep telefonu üretilmesini sağlayacağız" ifadeleri yer aldı.

HÜKÜMET PROGRAMINDA

Hükümet programında engellilere özel bilgi ve iletişim teknolojileri yazılım ve donanımlarının yaygınlaştırılması vaadi yer alırken, "Afet anında kesintisiz iletişimi sağlamak amacıyla kesintisiz ve güvenli haberleşme sistemini kuruyoruz. Bu kapsamda 4 ilde pilot çalışmamızı yıl sonuna kadar tamamlayıp, 2017 yılı sonuna kadar da tüm illerimize yaygınlaştırıyor olacağız" ifadeleri kullanıldı.

ÜRETİME TEŞVİK

26 Ağustos'ta BTK tarafından ihalesi yapılan 4.5G'ye temas edilen programda, "4,5 G mobil elektronik haberleşme hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. 4,5 G mobil elektronik haberleşme altyapısına yönelik Ar-Ge çalışmalarını ve ekipmanlarının yurt içinde üretilmesini teşvik edeceğiz. 5 G mobil elektronik haberleşme altyapısına ilişkin Ar-Ge çalışmalarını destekleyeceğiz" denildi.

HÜKÜMETİN VAATLERİ

Programda yer alan bilgi teknolojileri ve iletişim alanına ilişkin diğer vaatler şunlar: "

- Ulusal genişbant stratejisi hazırlayacağız.

- Spektrum kaynaklarının kullanımında etkinlik sağlayacağız.

- Ülkemizde internet değişim noktalarının kurulumunu destekleyeceğiz.

- Sabit ve mobil haberleşme altyapısı olmayan yerleşim yerlerinde altyapı kurulumu çalışmalarına devam edeceğiz.

- Fiber erişim destekleme programı oluşturacağız. Fiber altyapı yatırımlarının artırılmasına önem verecek, hızlı ve kaliteli genişbant erişim yaygınlığını sağlayacağız.

- Bilgi teknolojileri sektörüne yönelik veri altyapısını güçlendireceğiz. Bilgi teknolojileri firmalarının küresel pazarlara açılımını teşvik edeceğiz.

- Oyun sektörü stratejisini oluşturacağız.

- İnternet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla gerekli çalışmaları yapacağız. Bu kapsamda Türkçe sayısal içeriğin gelişimini destekleyeceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (36)

kaya:

allah razı olsun ne dyelim yaparsanız çok iyi olur yapmamızda lazım geç kaldık

17
3
yanıtYanıtla
misafir:

Akp''nin bütün işleri gibi bu da göstermelik, içi boş bir vaat

7
8
yanıtYanıtla
ÖZLEM:

hemen alırım, ihtiyacım olmasa bile alırım, amaç devlete destek olmak, her Türk almalı

9
2
yanıtYanıtla
osmanli:

vestel varya v3 yüzde yüz yerli

5
5
yanıtYanıtla
ali:

daha geçenlerde uçak helikopterden bahsediyordunuz önce bir cep telefonu üretin sonra uçağa başlayın ama sizinki hep balon. bu balonlar söndümü ne olacak olan vatandaşa olacak.

4
4
yanıtYanıtla
mmeeee:

memlrkette yuzde 49. 5 koyun var adamlar onlara oynuyor kurnazlartelefonun markasi hazir ( saray ul esfet ) cok guzel kaval tonlari ile birlikte

4
4
yanıtYanıtla
ali:

boşverin bu vaatleri hava savunma sistmeleri geliştirin. bir devlet hava gücü kadar güçlüdür. 100 yıldır hava kuvvetlerine yeteri önem verilmedi.

4
3
yanıtYanıtla
kukla başbakan:

adında kukla koyun

5
2
yanıtYanıtla
filozof:

önce hesap makinası yapmayı öğrenin

5
2
yanıtYanıtla
pistof:

Ben hemen alirim ama yuzdeyuz turkmali olmali avrupada bayiliginida saglariz igsalla

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title