Haberler

Hükümet Konağı Hazır

Güncelleme:

Başkanı Göksu, " Şu anda bizim yapmış olduğumuz eserler, bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceği eserlerdir." dedi.

Esenler Menderes Mahallesi'nde inşa edilen Hükümet Konağı'nın tanıtım programında konuşan Belediye Başkanı Göksu,"Şu anda bizim yapmış olduğumuz eserler, bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceği eserlerdir." dedi.

Esenler'in 20 yıllık bir hayali daha gerçek oldu. Belediye binası, askerlik şubesi, hastanesi, itfaiyesinden sonra Esenler halkı Esenler Hükümet Konağı'nı da tanıdı. Esenler Hükümet Konağı düzenlenen bir kokteyl programı ile halka tanıtıldı.

Menderes Mahallesi'ndeki yeni Hükümet Konağı binasında gerçekleşen programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Ömer Çetinkaya, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, İlçe Müftüsü Halil Şekerci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan AK Esenler Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler için tarihi bir gün olduğunu söyleyerek, Esenler'in hükümet konağına kavuştuğunu söyledi. Özkan, Hükümet Konağının Esenler'e kazandırılmasında çok büyük emekleri olan Esenler Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür etti.

Özkan'dan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Esenler için güzel bir gün olduğunu söyleyerek Esenler'deki en acil ihtiyacın bir hükümet konağı olduğunu söyleyerek, Esenler Belediyesi olarak 2009 yılında hükümet konağı sorununu çözmek için karar verdiklerini söyledi. Esenler'de Hükümet Konağı meselesini çözmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Göksu, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü ve ilgili Bakanlığın da devreye girmesiyle sorunu çözdüklerini kaydetti.

ESERLER KOLAY KOLAY MEYDANA GELMİYOR

İstanbul'un tarihinde ilk kez İl özel İdaresi'nin Hükümet Konağı alanı için kamulaştırma kararı aldığını belirten Göksu, yapılan tüm çalışmalarla birlikte yaklaşık 20 trilyonluk bir maliyetle Esenler Hükümet Konağı'nı Esenler'e kazandırdıklarını söyledi. Hükümet Konağı projesinin Esenler Belediyesi tarafından yapıldığını ifade eden Göksu, "Eserler öyle kolay kolay meydana gelmiyor. Bu eserleri yapmak için harcanan zaman, harcanan para, harcanan imkânlar… Eserler gerçekten öyle kolay kolay bu hale gelmiyor. Allah'a çok şükür geriye dönüp baktığımızda bu eserler, bizim şahidimiz oldu. Biz insanlara şunu söyledik. (Esenler'e eser bırakacağız) dedik. Allah'a hamdolsun, şunu çok net iddia ediyorum: Şu an da bizim yapmış olduğumuz eserler, bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceği eserlerdir." dedi.

Hastanesi, hükümet konağı, belediye binası, itfaiyesi, kültür merkezleri, askerlik şubesi gibi her türlü kamu binası alt yapısının bittiğini söyleyen Göksu, Esenler'in birinci sınıf hizmet almaya başlayacağını ifade etti. Esenler Hükümet Konağı'nın Esenler'e hayırlı olmasını dileyen Göksu, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İLÇENİN NABZI BURADA ATACAK

Göksu'dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise; "Bugün bu binada ilk töreni yapıyoruz. Tabi bu törenler burada bitmeyecek. Bu törenlerle birlikte ilçenin belki de nabzı burada atacak. O nabzı hep birlikte hissedeceğiz" dedi.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde görevde bulunduğunu anlatan Kaymakam Ünal, bu hükümet konağının kendisinin tanık olduğu, emeğinin geçtiği 5. hükümet konağı olduğunu söyledi.

Esenler Hükümet Konağı hakkında da bilgi veren Ünal, binanın oturduğu alanın bin 247 metrekare olduğunu, kat sayısının 8 kat olarak planlandığını söyleyerek, "Biz de istiyoruz ki, bu binayı bir an önce hizmete sokalım. Eski yerden kurtulalım" dedi. Esenler'in hem yeni belediye binası, hem hastanesi, hem de hükümet konağıyla birlikte kendi tarihini yazacağını söyleyen Ünal, "Esenler artık kendine has, münhasır bir ilçe olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, diğer protokol üyeleriyle birlikte yeni Hükümet Konağı Binasını gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Yüksel Ünal Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title