Haberler

Hukuk, Demokrasi ve Çevre" Mitingi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, " Artvin'den vazgeçip geçmemeye karar verecek olan Artvinlilerdir. Artvinli, Artvin'den vazgeçmek istiyor mu? Biz Artvin'den vazgeçmiyoruz" dedi.

Artvin'de çok katlı otopark önünde yapılan "Hukuk, Demokrasi ve Çevre" mitingine, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile 32 baro başkanı, 40 baro temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Feyzioğlu, buradaki konuşmasında, Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Cerattepe davasında bir sürü hukuki açıklama yapılıp, sayfalarca dilekçeler yazılabilir ancak bu davada bir satırlık dilekçe yeter"  ifadesini kullandı.

ÇED raporunun iptali davasındaki ana fikirden bahseden Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Ya madeni çıkaracaksınız ya da Artvin'i. Maden çıkaracaksanız Artvin'den vazgeçeceksiniz. Rapor bunu söylüyor. Bilim bunu söylüyor. Rapor '12 yıl sürecek maden rezervi için Artvin'den vazgeçeceksiniz' diyor. Dolayısıyla bu kararı verecek olan ne hakimler ne Ankara'daki birtakım kişiler ne de İstanbul'daki sermaye sahipleridir. Artvin'den vazgeçip geçmemeye karar verecek olan Artvinlilerdir. Artvinli, Artvin'den vazgeçmek istiyor mu? Biz Artvin'den vazgeçmiyoruz."

-  "Artvin Türkiye'nin gururudur"

Feyzioğlu, Artvin'e 32 baro başkanı ve 40'a yakın baro temsilcisiyle geldiklerine işaret ederek, "Ortak bir tarihten geliyoruz, birlikte başardık ve birlikte acı çektik. Çanakkale'de birlikte başardık. Kurtuluş Savaşı'nda birlikte başardık. Şimdi birlikte parlak bir geleceği inşa etmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Suruç'taki gencecik evlatlarımızın katlini en ağır şekilde lanetliyorum. Onların hangi siyasi düşünceden olduğu hiç umrumda değil. Ellerine silah almadılarsa, ellerine oyuncak aldılarsa, bir düşünün, onlar bizim evlatlarımız. Sizin de evlatlarınız olabilir. Adıyaman'da birimizin burnu kanamasın diye yolda mayın taraması yapan, başçavuşumuzun şehit edilmesini de aynı şiddetle lanetliyorum. Ceylanpınar'da haince şehit edilen polislerimizi rahmetle anıyorum. Yapanları lanetliyorum. Şiddete karşı çıkan, barıştan yana olan herkesi de aynı kuvvetle sarıyoruz, sarmalıyoruz, kucaklıyoruz. İşte bu yüzden bugün buradayız. Bugün hepimiz Artviniz, Artvinliyiz."

Metin Feyzioğlu, Artvin halkının daima yanında bulunduklarını, kentin Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, baro başkanları ve temsilcilerini platforma davet ederek, vatandaşları selamladıktan sonra alandan ayrıldı. Miting, vatandaşların horon oynamasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Metin Feyzioğlu Artvin Yerel Haberler

title