Haberler

Hukuk Camiasının Önde Gelen İsimleri Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi' Ni Kurdu!

İstanbul Medipol Üniversitesi; Prof.Dr.M.Akif Aydın, Prof.Dr.Yücel Sayman, Prof.Dr.Nevzat Koç, Yard.Doç.Dr.Geçtiğimiz yıl "Önce Sağlık" diyerek sağlık alanındaki fakülteleriyle eğitime başlayan İstanbul Medipol Üniversitesi, yeni anayasa çalışmalarının hızkazandığı bugünlerde hukuk camiasının yakından tanıdığı isimlerinönderliğinde Hukuk Fakültesi'ni eğitime açıyor.

İstanbul Medipol Üniversitesi; Prof. Dr. M. Akif Aydın, Prof. Dr. Yücel Sayman, Prof. Dr. Nevzat Koç, Yard. Doç. Dr. LeventKorkut gibi alanında uzman akademisyenleriyle birlikte sağlık bilimlerinden sonra sosyal bilimlere de iddialı bir giriş yapıyor!

Geçtiğimiz yıl "Önce Sağlık" diyerek sağlık alanındaki fakülteleriyle eğitime başlayan İstanbul Medipol Üniversitesi, yeni anayasa çalışmalarının hızkazandığı bugünlerde hukuk camiasının yakından tanıdığı isimlerinönderliğinde Hukuk Fakültesi'ni eğitime açıyor. İstanbul MedipolÜniversitesi yeni eğitim yılındaki vizyonunu Grand Hyatt Hotel 'dedüzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın geçtiğimiz akademik yılı değerlendirdi.Üniversitenin öncelikle sağlık bilimleri fakülteleriyle eğitime başlamasınınsebeplerini anlatan Aydın, Türkiye sağlık projeksiyonunu da değerlendirdi.Konuşmasında ayrıca henüz bir yıllık bir üniversite olmasına karşın Medipol Üniversitesi'nin pekçok "ilk"e imza attığını belirten Prof. Dr. SabahattinAydın üniversitenin; bu yıl eğitime açılan hukuk fakültesiyle sosyal bilimleregiriş aşamalarını aktardı.

Ticari değil yoğun hukuk eğitimi

Bu yıl eğitime açılan Hukuk Fakültesi ile ilgili bilgileri ise toplantıda Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Akif Aydın paylaştı. Dekan Aydın; Prof.Dr. YücelSayman, Prof.Dr. Nevzat Koç ve Yard. Doç.Dr. Levent Korkut gibi Türkiye hukuk alanının öncü isimlerinden oluşan güçlü bir akademikkadroyla hukuk eğitimi alanındaki iddialarını ortaya koydu.

Hukuk Fakültesi'ne bu yıl 80 öğrenci kabul edeceklerini belirten Aydın,fakültenin ticari değil butik ve yoğun bir eğitim anlayışıyla kurulduğunubelirtti. Birebir eğitime ve aktif iletişime önem verdiklerini belirten Prof. Dr. M. Akif Aydın, ayrıca öğrencilerin yararlanabileceği yurt dışı değişimprogramları ve fakültedeki ücretsiz eğitim saatleriyle yabancı dillerini degeliştirmelerine verdikleri önemi vurguladı. Aydın "Günümüzde artık kişilerarası ve devletler arası ilişkilerin daha önem kazanmaya başladığını gördüğümüz için fakültemizde ulusal hukuk kavramını aşıp uluslar arası birhukuk eğitimi de tasarladık. Bunun için isteyen öğrencilerimize özel meslekiingilizce eğitim takviyesinde bulunacağız" diye konuştu.

'Hukukun laboratuvarı'nı kuruyor

Prof. Dr. M. Akif Aydın ayrıca fakültenin hukuk eğitimi alanında MedipolÜniversitesi'nin özgün bir çalışması olan "Hukuk Laboratuvarı" uygulamasınıanlattı. Vatandaşların hukuki sorunlarının çözülmesi amacıylabaşvurabilecekleri "Hukuk Laboratuvarı"nda akademisyenler sorunlarıöğrencilerle birlikte masaya yatıracak ve çözüm yolları arayacak. Aydın,"Hukuk Laboratuvarı"yla hem hukuk alanında objektif bir platformyaratacaklarına hem de öğrencilerin profesyonel iş hayatına önemli katkılarsağlayacaklarına inandıklarını belirtti.

'Hukuk herkese lazım'

Toplantıda ayrıca Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yücel Sayman,Prof.Dr. Nevzat Koç ve Yard. Doç. Dr. Levent Korkut da eğitime katacaklarıyeniliklere değindi ve gündemde hukuk alanındaki tartışmalar hakkındakigörüşlerini paylaştı. Öğretim üyeleri, Türkiye'deki hukuk fakültelerindeeğitim gören öğrencilerin, sayılarındaki artıştan dolayı öğretim görevlileriyleinteraktif ilişki kuramadığına değinen öğretim görevlileri, MedipolÜniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 8'i burslu olmak üzere toplam 80 öğrencikontenjanıyla öğrenciyle birebir iletişim kuran bir fakülte olarak eğitimhayatına başlayacaklarını belirttiler. Öğretim üyeleri, 'Hukuk herkese lazım'sloganıyla nitelikli ve kaliteli hukuk eğitimi için gençlik ve heyecanın'olmazsa olmaz' birer unsur olarak ön plana çıktığını ifade ettiler

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Basın Bültenleri

Sabahattin Aydın Yücel Sayman Nevzat Koç İstanbul Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title