Haberler

Hüdavendigar Su Sporlarının Merkezi Oluyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı, aynı zamanda su sporlarının da merkezi oluyor.

Başkan Altepe, parkın içinden geçen ve ıslah çalışmaları yapılan nilüfer deresi yatağında su tutulacağını, 1 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki parkurun başta kano olmak üzere su sporları için ideal olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun göçe bağlı olarak hızla artan kaçak ve çarpık yapılaşma yüzünden 'yeşil' kimliğinden uzaklaşıp, 'gri' bir kent görünümüne bürünen Bursa'nın yeniden 'yeşille' anılması amacıyla hayata geçirdiği Hüdavendigar Kent Parkı'ndaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Geçtiğimiz ay parkın güney bölümünde tamamlanan Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'ni hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, parkın ortasından geçen Nilüfer Deresi'ni de su sporları merkezi haline getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'nın ile birlikte tamamlandığında Bursa'nın en büyük kent parkı kimliğini kazanacak Hüdavendigar Kent Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Su sporları ile bölge hareketlenecek
Bünyesindeki tenis kortları, basketbol, voleybol, futbol sahaları, yüzme havuzu ve yürüyüş yolları ile Hüdavendigar Kent Parkı'nın tam bir sportif aktivite merkezi olduğunu belirten Başkan Altepe, parkta su sporlarının da ön plana çıkarılacağını söyledi. Parkın tam ortasından geçen Nilüfer Deresi yatağında ıslah çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Dere yatağının genişliği düzenleme çalışmalarının ardından 50 metreye çıktı. Yine yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda su sporları için oldukça elverişli bir parkur ortaya çıkmış oldu. Dere yatağında su tuttuğumuz zaman kano başta olmak üzere her türlü su sporu müsabakası burada yapılabilecek. Bunun yanında deniz bisikleti gibi gezi araçlarıyla bölge oldukça canlı bir hal alacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title