Haberler

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Açıklaması

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, referandumda “Evet” kararının memleket için daha hayırlı olacağını düşündüklerini kaydetti.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, referandumda "Evet" kararının memleket için daha hayırlı olacağını düşündüklerini kaydetti.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti yöneticileri ile birlikte, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Şırnak'a geldi. Kentte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Yapıcıoğlu, gündemdeki konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Parti olarak oturup konuştuklarını ve "Evet" kararının memleket için daha hayırlı olacağını düşündükleri için referandumda "Evet" diyeceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, "16 Nisan'da sandık başına gidecek vatandaşların yarısına yakını 'Evet' yarısına yakını 'Hayır' oyu kullanacak. Hangisi sandıktan çıkarsa çıksın aralarında ciddi bir fark olmayacak. Bizim öngörülerimiz 'Evet'in daha fazla çıkacağı yönünde. Ama her iki sonuçta da en fazla yüzde 60'a 40 olur. Hal böyle olunca ister 'Evet' deyin, ister 'Hayır' deyin tepkiler olacaktır. Biz referandumda 'Evet' demenin memleket hayrına olacağını düşündüğümüz bu yönde karar aldık" dedi.

"PKK'nın sermayesi silahtır"

Terör örgütü PKK'nın silah kullanmayı bir strateji olarak gördüğüne dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Sermayesi çekiç olan gördüğü her nesneyi çivi sanır. PKK'nın sermayesi elindeki silahtır. Sermayesi silah olan ve başka hiçbir sermayesi olmayan bir yapının kolay kolay şiddet dilinden silahtan vazgeçmesini beklemek saflıktır. Bir tek şartla bunu yapabilir siyasi destek verenlerin önemli bir oranda da desteklerini çektiklerini görürlerse o zaman belki siyasetten taktik olarak bu şiddetten vazgeçebilirler. Yoksa şiddeti silah kullanmayı bir strateji olarak benimsemişler. Yani dönem uyguladıkları bir taktikten ibaret değildir. Şiddetin çok iyi sonuç aldığını, çok meyve verdiğini düşünüyorlar. Onların zihniyeti maalesef budur" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zekeriya Yapıcıoğlu Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title