Haberler

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı 'biz bu defteri kapatmadık' diyerek, kapıyı aralık bıraktı. Bize göre, bu defter tamamen kapanmalıdır. Avrupa ile geliştirilecek olan ilişkiler karşılıklı menfaatlere dayalı ilişkiler olmalıdır. Fakat üyelik sürecinin tamamen durdurulması bize göre en doğru olanıdır." dedi.

Yapıcıoğlu, Konya'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Ülke gündeminde sıcaklığını koruyan konulardan birinin de anayasa değişikliği olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu konuda gelgitler yaşandığını, üzerinde anlaştıkları madde sayısı gittikçe düşse de MHP ve AK Parti arasında anayasa konusunda bir anlaşmanın sağlandığının görüldüğünü aktardı.

Başkanlık sistemi konusunda ise ortaya çıkacak sistem her neyse memleket için hayırlı olması temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR olarak eğer yapılacak olan memleketin menfaatine ise biz bunu destekleyeceğiz. Gündemdeki bir diğer konu da AP'nin aldığı Türkiye kararı. Sayın Cumhurbaşkanı, 'biz bu defteri kapatmadık' diyerek kapıyı aralık bıraktı. Bize göre bu defter tamamen kapanmalıdır. Avrupa ile geliştirilecek olan ilişkiler karşılıklı menfaatlere dayalı ilişkiler olmalıdır. Fakat üyelik sürecinin tamamen durdurulması bize göre en doğru olanıdır." diye konuştu.

"Suriye ve Irak'ta oluk oluk kan akıyor"

Yapıcıoğlu, Suriye ve Irak'ta oluk oluk kan aktığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sivil can kayıpları, çocuk ve kadınların feryatları sürekli artıyor. Arakan'da da çok ciddi acılar yaşanıyor. Çok ciddi katliamlar yapılıyor. Toplu tecavüzlerden, diri diri insanları yakarak öldürmeye kadar iş zıvanadan çıkmış durumda. Uluslararası kamuoyu bir türlü harekete geçmiyor. İslam ümmetinin ise kendi sorunları ile boğuşmaktan dolayı bu meseleye yeterince eğildiğini söylemek maalesef mümkün değil. Ümmet bilinci yok edildikten sonra bu duruma düştüler. Küçük lokmalar haline geldiler ve bir bir yutuluyorlar. Bir an önce ümmet bilincinin yeniden dirilmesi, Müslümanların birbirlerinin kardeş olduğunu hatırlamalarını diliyoruz. Eninde sonunda bir gün İslam ümmeti silkinip kendine gelecek ve kendi arasında birliği sağlayacaktır. İşte o zaman belki bütün dünyada adaleti tescil edici konuma da gelecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title