Haberler

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun basın toplantısında konuşması HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Çatışmaların şehirlere taşınması, sokakların çukurlarla kazılması ve barikatlarla örülmesi nedeniyle vatandaşlar çok ciddi manada mağdur oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun basın toplantısında konuşması

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

"Çatışmaların şehirlere taşınması, sokakların çukurlarla kazılması ve barikatlarla örülmesi nedeniyle vatandaşlar çok ciddi manada mağdur oldu. Bu konudaki mağduriyetin çapı gerçekten çok büyük"

"Mutlak bir şekilde seferberlik ruhu ile hem devlet hem belediyeler hem de sivil toplum kuruluşları, bu mağdur olmuş aşırı soğuklarda evlerinden çıkmak zorunda kalmış vatandaşların dertlerine derman olabilmek ve yaralarını sarabilmek için el birliği ile hareket etmeleri gerekiyor"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Çatışmaların şehirlere taşınması, sokakların çukurlarla kazılması ve barikatlarla örülmesi nedeniyle vatandaşlar çok ciddi manada mağdur oldu. Bu konudaki mağduriyetin çapı gerçekten çok büyük" dedi.

Yapıcıoğlu, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Mardin'de bir dizi temaslarda bulunduğunu ve burada 10 maddelik bir eylem planın açıkladığını anımsattı.

Halkın meşru taleplerini karşılanması gerektiğini aktaran Yapıcıoğlu, hükumetin halkın örgütlü yapılarını veya temsilcilerini sürece dahil ederek yapmasının daha iyi olacağını söyledi.

Bölgedeki çukur ve barikatlar yüzünden vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Çatışmaların şehirlere taşınması, sokakların çukurlarla kazılması ve barikatlarla örülmesi nedeniyle vatandaşlar çok ciddi manada mağdur oldu. Bu konudaki mağduriyetin çapı gerçekten çok büyük" diye konuştu.

Terör mağduru ailelerin otellere yerleştirildiğini, ancak bunun yeterli olmadığını aktaran Yapıcığlu, şöyle devam etti:

"Mutlak bir şekilde seferberlik ruhu ile hem devlet hem belediyeler hem de sivil toplum kuruluşları, bu mağdur olmuş aşırı soğuklarda evlerinden çıkmak zorunda kalmış vatandaşların dertlerine derman olabilmek ve yaralarını sarabilmek için el birliği ile hareket etmeleri gerekiyor."

Bölgede evini terk etmiş mağdur aileler için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, herkese bu konuda çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Acil ihtiyaçların karşılanması noktasında herkesin seferber olması gerektiğini aktaran Yapıcıoğlu, seferberlik ruhuyla bu vatandaşların yaraların sarılması gerektiğini anlattı.

Yapıcıoğlu, "Bu çatışmaların durması için de çağrılar yapıyoruz. Fakat silahların ve bombaların patladığı bir vasatta bu sesimizi yeterince duyulabiliyor mu, ondan emin değiliz" ifadelerini kullandı.

Cizre'de birbirine çelişen çok sayıda haberlerin geldiğini kaydeden Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Orada yaralıların olup olmadığı bile tartışılıyor. Orada eğer yaralı varsa mutlaka o yaralıların oradan çıkarılması için sorumlu kişiler bir çaba sarf etme zorundadırlar. Eğer yaralılar varsa o yaralıları oradan çıkarmadan yaralıların, yaraları veya o yaralardan akan kan üzerinden toplumu manipüle etmeye çalışmanın kimseye faydası yoktur. Birinci öncelik varsa orada yaralılar, çıkarıp tedavi etmelerini sağlamak olmalarıdır. Yoksa o yaralılar üzerinden siyasi rant devşirmek kimseye bir şey kazandırmaz."

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title