Haberler

HÜDA PAR, DEDAŞ İşçilerine Kamuoyunun Sahip Çıkması Gerektiğini Belirtti

Güncelleme:

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, kamuoyunun, 210 DEDAŞ işçisine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

DEDAŞ işçilerine sahip çıkılmalı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Dicle EDAŞ'ta elektrik arıza, kaçak, açma ve kesme elemanı olarak çalışan 28'i Batman olmak üzere bölge genelinde toplam 210 taşeron işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

"İŞSİZLİKTE TÜRKİYE'DE İLK SIRALARDA YER ALIYORUZ"

Son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı bölge ekonomisinin dibe vurduğunu ve işsizliğin tavan yaptığını belirten Doğru, böyle bir ortamda taşeron işçilerinin işten çıkarılmalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Doğru , "Bölgede son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı insanların ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı yaşadığı, işsizliğin tavan yaptığı bir ortamda işten çıkarılmalar kabul edilemez. Ayrıca il olarak işsizlikte Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu duruma rağmen TPİC işçilerinin ardından Dicle EDAŞ taşeron işçilerinin de işine son verilmesi Batman açısından tam bir talihsizlik ve sahipsizlik göstergesidir. Acilen sorunun çözülmesini bekliyor ve Batman kamuoyu adına bunu talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title