Haberler

Hüda-Par'dan Suriye'deki Drama Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, 2011 yılından bu yana devam eden Suriye'deki savaşın bütün insanlığın bir imtihanı haline geldiğini bildirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, 2011 yılından bu yana devam eden Suriye'deki savaşın bütün insanlığın bir imtihanı haline geldiğini bildirdi.

Gençlik Kolları Başkanı Toprak, yaptığı açıklamada, Suriye'de katledilen her bedenin yok edilen her mabedin, yakılan yıkılan her evin hafızalarda derin izler bıraktığını, milyonlarca insanın yerini yurdunu terk etmesi bir yana evinden başka gidecek hiçbir yeri olmayan insanların, dünyanın gözü önünde toplu halde katledildiğini söyledi.

"2011 yılından beri Suriye'de yaşanan katliamlar milyonlarca Müslüman'ın mülteci durumuna düşmesi, Akdeniz'in, Ege'nin yuttuğu bedenlerin diriltmediği ölü vicdanlar, Halep'i gördükten sonra artık dirilmeyecek mi?" diyen Toprak, şöyle konuştu:

"Halep'te her gün Müslümanlar bombardımanlarda katledilirken, ölüm yağdıran uçakların katlettiği çocuklar neden görülmüyor? Çığlıklar neden duyulmuyor? Son iki haftada Halep'te yaklaşık 800 Müslüman katledildi. 2 bin 500'den fazla yaralı var ve bunların tedavi edilebileceği bir hastane dahi ayakta kalmadı. Diğer taraftan ise açlık ve susuzluk hakim. Böyle bir zulüm nasıl görmezden gelinir. 300 bin insanın 30 kilometrekareye hapsedilip her gün bölük bölük katledilmelerine göz yummak nasıl izah edilebilir."

Toprak, akan kanın durması için insanlığın biran önce uyanışına vesile olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Toprak Suriye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title